Masa: Formula 1 i FIA neće dobiti produženje roka

Masa: Formula 1 i FIA neće dobiti produženje roka

Bivši vozač Formule 1, Felipe Masa, izjavio je da Formula 1 i Međunarodna automobilska federacija (FIA) neće dobiti dodatno produženje roka za odgovor na tužbe u vezi sa svetskim šampionatom 2008. godine. Krajnji rok za odgovor bio je postavljen za 15. novembar, a Masa očekuje da će do tada čuti njihove odgovore.

Masa tvrdi da mu je „zavera“ uskratila titulu iz 2008. godine, koju je osvojio Luis Hamilton, za samo jedan bod. Masa veruje da se trka koja je ključna za tu sezonu, Velika nagrada Singapura, trebala otkazati jer je tvrdio da su čelnici sporta znali pre kraja sezone da je došlo do namernog sudara u toj trci, ali su to zataškali.

Odgovor FIA i Formule 1 očekuje se do 15. novembra, nakon čega će biti razmotrena mogućnost sudske parnice ukoliko odgovori ne budu zadovoljavajući. Masa je istakao da neće biti daljih produženja roka za odgovore.

Felipe Masa takođe izrazio nadu da će ga podržati njegova bivša ekipa, Ferrari, u ovom slučaju, s obzirom na činjenicu da veruje da je nepravda naneta u toj sezoni. Trenutno se čeka na odgovor Ferarija u vezi s ovim pitanjem.

Ovaj slučaj nagoveštava potencijalno ozbiljnu pravnu borbu u Formuli 1, a ishod će biti od interesa za mnoge ljubitelje automobilskog sporta širom sveta.