Marsej imenovao Marselina za trenera umesto Tudora

Marsej imenovao Marselina za trenera umesto Tudora

Olimpik iz Marseja imenovao je bivšeg trenera Valensije i Atletik Bilbaa Marselina za trenera da zameni Igora Tudora koji je otišao posle jedne sezone, saopštio je u petak klub iz Lige 1.

Ovaj 57-godišnji španski trener dolazi sa pedigreom koji je osvojio trofeje koji je odveo Valensiju do titule Kupa kralja u sezoni 2018-19 i vodio Atletik Bilbao do Superkupa Španije — njihovog prvog trofeja u 37 godina — 2021. godine.

„Marselinov dolazak je u skladu sa našom željom da damo kontinuitet klupskom projektu. Naše brojne diskusije su pokazale zajedničku odlučnost i razumevanje“, rekao je generalni menadžer fudbala Marseja Havijer Ribalta u saopštenju.

„Njegova stručnost i ličnost odgovaraju zahtevima najvišeg nivoa. Njegovo iskustvo će takođe biti značajna prednost u jačanju posla koji je preduzet prošle sezone.“

Marsej će biti prvi posao Marselina van Španije, pošto je takođe trenirao Sevilju i Viljareal u karijeri dugoj 27 godina.

Bivši hrvatski reprezentativac Tudor potpisao je dvogodišnji ugovor 2022. godine, ali je napustio francuski klub ranije ovog meseca „iz privatnih i profesionalnih razloga“ nakon što ih je prošle sezone doveo do trećeg mesta u Ligi 1.