Marej savladao Navu i ušao u treće kolo US Opena

Marej savladao Navu i ušao u treće kolo US Opena

Bivši broj jedan na svetu Endi Marej preživeo je rani strah da je pobedio američkog vajld karda Emilija Navu sa 5-7 6-3 6-1 6-0 na Otvorenom prvenstvu SAD u sredu i prošao u treće kolo Gren slem tek drugi put u pet godina, piše Rojters.

Nava je na 203. mestu na svetu, ali 20-godišnjak, koji je nokautirao Džona Milmana u prvoj rundi, pokazao je da pripada dalje na lestvici svojim samouverenim šutem, osvojivši velike poene da uzme naporan prvi set u 84 minuta.

Marej se mučio sa svojim prvim servisom, ali je uvek rado kalemtirao na grend slemovima, a dva puta je brejknuo neiskusnu Navu u drugom setu da bi izjednačio meč nakon što je Amerikanac napravio nekoliko neiznuđenih grešaka.

To je podstaklo Mareja kada je iznenada pronašao svoj domet na servisu, probijajući se kroz treći set pošto Nava nije uspeo da održi nivo iz otvaranja i počeo je da bledi, dajući odlučnom Škotu prednost.

Sa Navom na konopcu, Marej je bio nemilosrdan sa dva rana brejka i poveo je sa 4-0. Nava je umalo ušao u igru u petom gemu, ali je 35-godišnji Marej stajao čvrsto na brejku pre nego što je servirao set.

„Fizički, ovo je najbolje što sam se osećao u poslednjih nekoliko godina… Približavam se mestu gde želim da budem. Nadam se da ću moći duboko da trčim ovde“, rekao je Marej.

Marej će se sledeće sastati ili sa 13. nosiocem Mateom Beretinijem ili Hugom Grenijeom.