Mančester Siti pleše na kiši da proslavi trofej

Mančester Siti pleše na kiši da proslavi trofej

Čak ni grmljavina nije mogla da pokvari uzbudljivu pobedničku paradu Mančester sitija u ponedeljak, dok su igrači i menadžer Pep Gvardiola slavili upotpunjavanjem dugo očekivanog trofeja nakon osvajanja trofeja Lige šampiona tokom vikenda, preneo je Rojters.

Fudbaleri Sitija natopili su svoje već natopljene navijače šampanjcem tokom odložene parade autobusa sa otvorenim krovom koja je obeležila najuspešniju sezonu kluba — kada su pratili pobedničke trke u FA kupu i Premijer ligi pobedom od 1-0 nad Interom iz Milana koja je obezbedila im je prva titula u Kupu Evrope.

Plava strana Mančestera bila je euforična jer su tim i navijači takođe slavili što su postali tek drugi engleski klub koji je osvojio trofej, što je izjednačilo sa prekretnicom njihovog žestokog rivala Mančester junajteda iz 1999. godine.

„Kakva parada, kakvo popodne, morala je biti najbolja parada sa ovom kišom, inače nije Mančester. Ne želimo sunce“, rekao je menadžer godine Premijer lige Gvardiola pred hiljadama navijača.

Kajl Voker, Kevin De Brujne i Ilkaj Gundogan, koji su pre devet dana postigli dva gola protiv Junajteda za titulu u FA kupa, pokazali su svaki po jedan od osvojenih trofeja.

„U osnovi u protekla 24 sata, imao sam najbolji dan i noć. Da budem iskren, mislim da nisam spavao“, rekao je Griliš pre nego što je Kalvin Filips ulio malo alkohola u usta.

Kako su igrači napuštali binu, činilo se da slavlje nije završeno za navijače Sitija koji su bili spremni da zabavljaju dugo u noć.