Mančester Siti ima četiri boda više od Arsenala u trci za titulu

Mančester Siti ima četiri boda više od Arsenala u trci za titulu

Mančester siti je nastavio svoj naizgled nezaustavljiv juriš ka trećoj uzastopnoj tituli u Premijer ligi pobedom od 2-1 nad Lids junajtedom u subotu, čime je bio na četiri boda više od Arsenala, preneo je Rojters.

Ilkaj Gundogan je postigao dupli gol za Man Siti, ali je promašio jedanaesterac koji je kasnio, zbog čega je menadžer Pep Gvardiola razbesneo nakon što je Španac pozvao Erlinga Holanda da ga izvede, a Lids je vratio gol minut kasnije.

Nastavljene su slabe nade Liverpula o plasmanu među prva četiri, pošto su pobedili Brentford sa 1-0 na Enfildu zahvaljujući udarcu Mohameda Salaha u prvom poluvremenu.

Hari Kejn je postigao gol i podigao Totenhem Hotspur do preko potrebne pobede od 1-0 nad Kristal Palasom, njihove prve pobede u pet utakmica, dok je Čelsi ostvario prvu pobedu pod vođstvom privremenog menadžera Frenka Lamparda pobedom od 3-1 protiv Bornmuta.

Činilo se da je Mančester Siti kružio nakon što ih je Gundoganov dvostruki udarac stavio u ložu na stadionu Etihad, ali je Nemčev promašeni penal u 84. minutu doveo do nervozne završnice kada je Rodrigo Moreno nekoliko trenutaka kasnije povukao gol za Lids.

Dok je Gundogan bio na het-triku, Gvardiola je bio nepokolebljiv da ne bi trebalo biti mesta za sentimente, a Haland je bio izabran za strelca.

„Predstava je bila odlična. Igrali smo stvarno, stvarno dobro“, rekao je Gvardiola. „Ko zna da li Erling izvodi penal i promašuje ga? Šta se dešava ako Gundo izvede penal i postigne gol? Dakle, pitanje je 2-0, ko je izvođač? Izvodi Erling.“

Pobeda Sitija, zajedno sa porazom Arsenala u nedelju od Njukasl junajteda, donela bi titulu u Premijer ligi za lovce trostrukih golova koji su svoj pobednički niz u ligi produžili na 10 utakmica.

Liverpul je ostvario šestu uzastopnu pobedu u Premijer ligi kako bi održao poteru za mestom među prva četiri.

Salah je postigao jedini gol na utakmici u 13. minutu, krenuvši na potez pre nego što je Fabinjo prešao na Virdžila van Dajka na zadnju stativu, a veliki Holanđanin je glavom vratio loptu Egipćaninu da bi postigao svoj 100. gol na Enfildu.

Pobeda je ostavila Merzisajdere na petom mestu sa 62 boda, jedan iza četvrtoplasiranog Junajteda, ali Crveni đavoli imaju dve utakmice manje.

Kejn je prednjačio Totenhemu u nadoknadi prvog poluvremena i zauzeo drugo mesto na listi strelaca za sve vreme u Premijer ligi.

Pobedom su Sparsi zauzeli šesto mesto na tabeli sa 57 bodova iz 35 utakmica, šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Junajtedom, koji je odigrao dve utakmice manje. Palata je 12.

Čelsi je prekinuo niz od devet mečeva bez pobede u svim takmičenjima.

Kasni golovi Čelsija Benoa Badiašila i Žoa Feliksa, nakon što je Konor Galager na otvaranju poništio Matias Vina iz Bornmuta, pomogli su londonskom klubu da se popne na 11. mesto sa 42 boda.

Bornmut je pao na 14. sa tri boda zaostatka za Čelsijem koji je odigrao utakmicu više.

„Osećaj je sjajan, samo smo hteli da napravimo nastup danas“, rekao je Lampard. „Nismo bili dovoljno dobri u poslednje vreme, tako da je ovo bila važna utakmica za nas.

Vulverhempton Vonderers je dobio rani gol od defanzivca Totija, a onda je uspeo da pobedi Aston Vilu od 1:0 i tako učvrstio mesto u Premijer ligi sledeće sezone.

Bila je to dobrodošla pobeda za ekipu Julena Lopetegija nakon što je prošlog vikenda pobedio Brajton & Hov Albion sa 6-0.

„Ogroman rezultat za nas“, rekao je Ruben Neves čiji je udarac iz ugla doveo do gola. Posle utakmice Brajtona, to je sve o čemu smo pričali.

Vulvsi su se popeli na 10 bodova više od zone ispadanja sa 40 bodova, dok je Vila ostala na osmom mestu nakon drugog uzastopnog poraza.