Man United potpisao je urugvajskog veznog igrača Ugartea iz PSŽ-a kako bi letnju potrošnju povećao na 240 miliona dolara

Man United potpisao je urugvajskog veznog igrača Ugartea iz PSŽ-a kako bi letnju potrošnju povećao na 240 miliona dolara

Mančester junajted potpisao je u petak defanzivnog veznog igrača Urugvaja Manuela Ugartea iz Pari Sen Žermena za početnih 50 miliona evra, a transfer je objavljen tek u poslednjem satu letnjeg prelaznog roka.

Ugarte je peto potpisivanje Junajteda u prozoru — posle napadača Džošue Zirkzija, centarskih bekova Lenija Joroa i Matija de Ligta i beka Nusaira Mazrauija — i povećava letnju potrošnju kluba na nove igrače na oko 240 miliona dolara.

23-godišnji Ugarte, koji je potpisao ugovor do 2029. godine, bio je na meti Junajteda tokom celog leta i izgleda da će biti dugoročna zamena za Kazemira, koji ima 32 godine.

Dogovor za Ugartea uključuje potencijal za 10 miliona evra bonusa, u zavisnosti od učinka i uspeha.

Ugarte je proveo samo godinu dana u PSŽ-u nakon što je prešao iz portugalskog tima Sportinga.

Ranije u petak, Junajted je prodao škotskog vezistu Skota Mektomeneja Napoliju za 30 miliona evra, transfer koji je stvorio prostor u timu za Ugartea.

Omladinski internacionalac Malija Seku Kone se takođe pridružio Junajtedu iz Gvidars FC u svojoj domovini i u početku će igrati u akademiji.