Gvardiola: Man Siti ima najmanji tim u Premijer ligi

Gvardiola: Man Siti ima najmanji tim u Premijer ligi

MANČESTER – Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je njegov tim najmanji u Premijer ligi nakon što je nedeljna pobeda nad Aston Vilom ostavila njegovu ekipu na samo tri boda od vrha.

Golovima Rodrija i Ilkaia Gundogana i penalom Rijada Mareza zapečatili su pobedu od 3-1 na kraju nedelje u kojoj su šampioni optuženi za više od 100 slučajeva navodnih finansijskih grešaka Premijer lige.

Siti je potrošio blizu dve milijarde funti (2,41 milijarde dolara) na igrače otkako je šeik Mansur bin Zajed al-Nahjan iz Abu Dabija postao vlasnik 2008. godine — osvojivši za to vreme šest titula u Premijer ligi.

Gvardiolin trenutni tim procenjuje se na 1,05 milijardi evra (1,12 milijardi dolara) na sajtu transfermarkt, a u nedelju je počeo sa reprezentativcima poput engleskog Kalvina Filipsa i Fila Fodena i argentinskog napadača Hulijana Alvareza na klupi.

Ipak, Španac je tvrdio da radi sa timom od manje od 20 igrača dok jure lidera lige Arsenal i pokušavaju da osvoje Ligu šampiona po prvi put.

„Imamo samo 18, 19 igrača. Naša dubina je tako, tako mala, možda najmanja u Premijer ligi daleko“, rekao je Gvardiola za Skaj Sports. „Važno je da nemamo povrede, ali imamo neverovatnu metodologiju treninga kako bismo savladali umor i izbegli povrede.“

„Imamo neverovatne doktore i fizioterapeute i sve. Borim se za to dugi niz godina.“

Siti će se suočiti sa nezavisnom komisijom koja će odgovoriti na 115 optužbi Premijer lige, koje datiraju iz 2009. godine.

Ako bude proglašen krivim, Siti bi, u najgorem slučaju, mogao da se suoči sa oduzimanjem bodova ili čak ispadanjem, a Gvardiola je ove nedelje rekao da je klub već ‘osuđen’.

Uprkos oblaku koji se nadvio nad klubom, aktuelni šampion Siti ima priliku da skine Arsenal sa vrha prvenstvene tabele kada se ove ekipe sastanu u Londonu u sredu.

„Arsenal ima utakmicu manje. Videćemo posle svih utakmica kada se završi Premijer liga“, rekao je Gvardiola o borbi za titulu sa ekipom Mikela Artete.

„Ali idemo u London da pokušamo da pobedimo. Kada jedan tim postigne 50 poena u prvoj utakmici, to je zato što su veoma dobri. Danas smo smanjili zaostatak jer je učinak tima bio zaista, zaista dobar. „