Mančester Junajted ostvario pobedu nad Bornmutom

Mančester Junajted ostvario pobedu nad Bornmutom

MANČESTER – Mančester junajted je ostvario četiri pobede od četiri bez priznanja u svim takmičenjima od pauze na Svetskom prvenstvu, pošto su u utorak pobedili u Premijer ligi od 3-0 nad niskim Bornmutom u Premijer ligi kako bi konsolidovali svoje na četvrtom mestu, prenosi Rojters.

Šanse su bile male i velike na kiši u Mančesteru u prvom poluvremenu, ali brazilski vezista Kazemiro je prebrojao tako što je pogodio iz slobodnog udarca i doveo Junajted u vođstvo u 23. minutu.

Bornmut nikada nije pretio izjednačenjem, a utakmica je praktično završena kao takmičenje nakon retkog gola beka Engleske Luk Šou udvostručio je prednost domaćina početkom drugog poluvremena.

Junajted je propustio niz kasnih šansi da doda trećinu pre nego što je najbolji strelac kluba ove sezone, Markus Rašford, dodao još jednu svom rezultatu kasno i stavio pečat na još jednu impresivnu pobedu ekipe Erika ten Haga.

Pobeda daje Junajtedu jastuk od pet bodova nad Totenhem Hotspurom na petom mestu i izjednačava ih po bodovima sa trećeplasiranim Njukasl junajtedom, koji je remizirao 0-0 protiv vodećeg Arsenala. Bornmut ostaje 15., dva boda iznad zone ispadanja.

Junajted je ove sezone učinio Old Traford mnogo zastrašujućim mestom i želeo je da postavi niz od četiri uzastopne pobede u domaćem prvenstvu bez priznanja prvi put od 2017.

Ten Hag je napravio četiri promene u odnosu na pobedu protiv Vulverhempton Vonderersa tokom vikenda i činilo se da je to poremetilo protok Junajteda dok su se borili da stvore mnogo ranih otvaranja.

Međutim, jedan slobodan udarac je otključao Bornmut, a Kristijan Eriksen je ubacio centaršut na Kazemirovu kopačku, čiji je kontrolisan završetak obezbedio njegov drugi gol za klub.

Jedna mana inače glatkog otvaranja Junajteda bila je povreda koju je zadobio holandski vezista Doni van de Bek tek na svom početku druge lige u sezoni.

Šo je zatim započeo tečan potez koji je završio sjajnim finišom u 49. minutu za svoj prvi gol u Junajtedu od marta 2021.

To je pokrenulo goste u život, pošto je golman David de Hea bio primoran na trio dobrih odbrana kako bi Bornmut ostao van terena.

Mladić Junajteda Alehandro Garnačo je potom pogodio stativu dok su domaći uzvratili pre nego što je Rašford postigao gol za četvrti uzastopni meč u svim takmičenjima četiri minuta nakon vremena.