Maks Ferštapen nije impresioniran raskošom Velike nagrade Las Vegasa

Maks Ferštapen nije impresioniran raskošom Velike nagrade Las Vegasa

Formula 1 se vratila u Las Vegas nakon 41 godine, donoseći sa sobom spektakularan šou vredan 500 miliona dolara. Međutim, vozači, posebno aktuelni šampion Maks Ferštapen, izražavaju različita mišljenja o ovom neonskom grandioznom događaju. Ferštapen je nazvao trku „99% šoua i 1% sportskim događajem“, žaleći se na osećaj da je bio „klovn“ tokom ceremonije otvaranja.

Fokus trke bio je na izradi Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), ali vozači su izneli svoje stavove o celokupnom šouu. Ferštapen je istakao da je fokusiran na performanse i trku, dok mu se šou i ne dopada. Sa druge strane, Luis Hamilton smatra da je spektakl u Las Vegasu veliki korak za promociju F1, posebno u SAD-u.

Trka je jedinstvena po svom vremenu održavanja – sve aktivnosti su zakazane kasno uveče, što je izazov za vozače. Kvalifikacije su zakazane za petak u ponoć lokalnog vremena, a trka počinje u 22 sata. Vozači su izrazili nezadovoljstvo ovim rasporedom, smatrajući ga zamornim.

Pored toga, svetla na stazi, tzv. „Sfera“, izazivaju različite reakcije. Neki vozači su zabrinuti zbog uticaja svetala tokom trke, dok je F1 i FIA zatražila ograničenje upotrebe određenih boja kako ne bi ometale vozače.

Sveukupno, Las Vegas se suočava sa mešanim reakcijama vozača, ali F1 i dalje veruje da će trka postati dugoročna destinacija za ovu prestižnu seriju. Cene ulaznica i hotelskih smeštaja opale su prošle nedelje, ali interesovanje je poraslo u poslednjem trenutku. Subotnja trka predstavlja vrhunac spektakla, a Formula 1 nastavlja svoj završni deo sezone sa samo još dve trke nakon Las Vegasa.