Luis Suarez postigao dva brza gola, Inter Majami pobedio Sinsinati sa 2:0 i izborio mesto u plejofu

Luis Suarez postigao dva brza gola, Inter Majami pobedio Sinsinati sa 2:0 i izborio mesto u plejofu

Luis Suarez je postigao 30 sekundi u meču i ponovo u šestom minutu, a to je bilo sve što je golmanu Drejku Kalenderu bilo potrebno pošto je Inter Majami pobedio FK Sinsinati sa 2:0 u subotu uveče i postao prvi tim ove sezone da izbori mesto u plej-ofu.

Inter Majami (17-4-5) se osvetio za poraz od 6-1 u Sinsinatiju ranije ove sezone i pomerio se za osam bodova ispred drugoplasiranog Sinsinatija (15-8-3) u Istočnoj konferenciji i u trci Štit navijača.

Defanzivac početnik Marselo Vajgand je napravio svoju prvu asistenciju u karijeri, a drugi defanzivac početnik Janiik Brajt zabeležio je drugu samo 30 sekundi u meču dok je Inter Majami preuzeo vođstvo.

Suarez je postigao svoj 15. gol u svom 15. startu i 19. nastup u svojoj prvoj sezoni u klubu kada je iskoristio treću asistenciju početnika veznog igrača Matijasa Rohasa da postigne 2-0.

Inter Majami je bio primoran da igra manje od 42. nakon što je defanzivac Tomas Aviles označen svojim drugim žutim kartonom. To na kraju nije bilo važno.

Kalender je odbio šest šuteva za Inter Majami da bi zaradio svoj peti čist gol u sezoni i prvi od pokušaja uzastopnih golova protiv Orlando Sitija i DC Junajteda sredinom maja. Kalender je imao tri odbrambene lopte kako bi u prvom poluvremenu sprečio Sinsinati van semafora.

Roman Čelentano je imao jednu odbranu za Sinsinati, koji je izgubio četiri uzastopno otkako je porazio Inter Majami.

Pet Nunan iz Sinsinatija, aktuelni trener godine, bio je nedostupan. On je suspendovan za meč zbog prekršaja zbog crvenog kartona pre pauze Liga kupa. Sinsinati je imao rekordni niz od sedam pobeda u ligi na kraju sa 3-1 porazom od Njujork Red Bulsa pre prekida.

Hordi Alba iz Intera Majamija i Dijego Gomez su bili suspendovani i propustili prvi meč između klubova ove sezone. Inter Majami je nastavio da igra sa superzvezdom Lionelom Mesijem, koji se još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba zadobijene tokom igranja za Argentinu u finalu Kopa Amerike.

Sinsinati se vraća kući da igra sa CF Montrealom u subotu. Inter Majami u subotu putuje na utakmicu sa Čikago Fajerom.