Rune: „Lud osećaj“ pobediti Đokovića

Rune: „Lud osećaj“ pobediti Đokovića

Holger Rune rekao je da je poraz Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Parizu u nedelju bio šlag na torti za nedelju dana, kada je osvojio svoju prvu titulu na Mastersu i postao prvi Danac koji je ušao u prvih 10 na ATP rang listi, preneo je Rojters

Ovaj 19-godišnjak je iz seta savladao Đokovića 3-6 6-3 7-5 i uskratio Srbinu sedmu titulu na turniru, okončavši spektakularnu seriju u kojoj je takođe pobedio još četiri igrača iz najboljih 10 .

„Pobediti Novaka. Moći da ga pobedim u takvoj prilici… u finalu je verovatno najbolji osećaj cele ove nedelje“, rekao je Rune, koji je pobedio Huberta Hurkača, Andreja Rubljova, Karlosa Alkarasa i Feliksa Ože-Alijasima. put do okršaja za titulu.

„Takođe mi je bilo važno da pobedim Feliksa i Alkaraza i ove momke. Ali ipak, da mogu da pobedim Novaka… on je verovatno jedan od najvećih koje smo ikada imali u ovom sportu.

„To je lud osećaj.“

Rune, koji se popeo na svetsku broj 10, povukao se iz sledeće generacije ATP finala i sada će se uputiti u Torino kao prvi zamenik na ATP finalu koje se završava u sezoni, koje počinje u nedelju.

„Naravno da idem u Torino. Ja sam jedan aut. Mislim, želim svim igračima da ne igram, jer želim da budu zdravi, ali u isto vreme biti sjajan ako moram da igram“, rekao je Rune.

„Nisam to očekivao pre četiri ili pet nedelja, ali sada sam ovde. Veoma sam srećan kako sam zvanično završio sezonu, a ako je moguće više utakmica, veoma sam uzbuđen zbog toga.“