Liverpul pobedio Lester zahvaljujući dva autogola Faesa

Liverpul pobedio Lester zahvaljujući dva autogola Faesa

LIVERPUL – Liverpul je pobedio Lester Siti sa 2-1, ali tek posle dva katastrofalna autogola gostujućeg defanzivca Vouta Faesa u meču Premijer lige na Enfildu u petak, prenosi Rojters.

Belgijski centar bek je u 38. minutu greškom uspeo da izjednači Liverpul, nakon što je Lester iznenađujuće poveo u četvrtom minutu preko Kirnana Djuzberi-Hola, a zatim ponovo ubacio loptu u svoju mrežu na poluvremenu.

Liverpul, koji ostaje šesti, ali se kreće na bod od petoplasiranog Mančester junajteda, iako je odigrao utakmicu više, smatraće se srećnim nakon lošeg učinka, a oba kluba su kriva za propuštene dobre šanse.

„Ovde smo da postignemo rezultate i to smo uradili večeras“, rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop, čija je ekipa sada pobedila u četiri prvenstvene utakmice kasom.

„Ali gubimo lopte u pogrešnim trenucima i ponekad smo bili previše otvoreni. Moramo da uzmemo rezultatski zamah, ali moramo da igramo bolje u našem sledećem meču protiv Brentforda.“

Lester je ostao 13., četiri boda iznad zone ispadanja, nakon što je izgubio 10. prvenstvenu utakmicu u sezoni.

Došli su do vođstva pošto je Liverpul bio uhvaćen dugim izbivanjem golmana Denija Vorda, nakon čega su usledila dva brza dodira koja su dovela Djuzberi-Hol na gol.

Pretrčao je skoro polovinu dužine terena, nadmašivši odbranu, da bi postigao gol.

Lester je izgledao dobro za svoju prednost sve dok Faesov neuspešno izbacivanje lopte u petercu Trent Alekander Arnold nije prešao preko Varda u zadnji deo mreže Lestera iz tesnog ugla.

Faes nije bio pod pritiskom dok je pokušavao da izbije loptu, dajući jeftino, iako nesrećno, izjednačenje.

Takođe nije imao sreće sa drugom Liverpulom sedam minuta kasnije, jurio je nazad kada je Darvin Nunjez udario u stativu Lestera i vratio se u igru, pogodivši naletu Faesa u koleno i odletevši u mrežu.

„Vratio se pomalo zarđao, nije igrao na Svetskom prvenstvu sa Belgijom, i trebaće mu vremena da se vrati na brzinu. Ali i ove sezone je bio fantastičan za nas. Bila je nesreća za njega večeras“, rekao je Šef Lisica Brendan Rodžers.

Mohamed Salah iz Liverpula imao je tri prilike u drugom poluvremenu da poveća vođstvo domaćina, dok je Nunjez došao blizu pokušaja koji je zviždao preko prečke na 12 minuta do kraja.

Lester, koji je izgubio 3-0 kod kuće od Njukasl junajteda na Boks Daiu u svojoj prvoj ligaškoj utakmici posle pauze Svetskog prvenstva, takođe je stvorio neke pristojne šanse, posebno za Harvija Barnsa koji je mučio Liverpul po levoj strani.

Pogodio je ogradu u poslednjih 10 minuta, ali je Lester bio u ofsajdu u nadogradnji.

Liverpul, koji ima 28 bodova iz 16 utakmica, gostuje u ponedeljak kod Brentforda, dok je Lester, sa 17 bodova iz 17 mečeva, sledeći domaćin Fulamu u utorak.