Mesi počinje sa treninzima na terenu, mogao bi da se vrati Interu Majamiju pre plej-ofa MLS-a

Mesi počinje sa treninzima na terenu, mogao bi da se vrati Interu Majamiju pre plej-ofa MLS-a

Lionel Mesi je ove nedelje počeo individualne treninge na terenu i mogao bi da bude spreman da se pridruži Interu Majamiju na terenu pre kraja MLS regularne sezone, rekao je u petak trener Majamija Herardo „Tata” Martino.

37-godišnji Mesi je van terena zbog povrede desnog skočnog zgloba od finalne pobede Argentine na Kopa Americi nad Kolumbijom 14. jula, kada je pao u drugom poluvremenu i u suzama izašao sa terena.

Mesi neće igrati kada Inter Majami u subotu bude domaćin FK Sinsinatiju i izostavljen je iz spiska argentinske reprezentacije za dve septembarske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. On nije igrao za Inter Majami od 1. jula, ali Martino je rekao da bi uskoro mogao da se pridruži timu na punom treningu.

„On ne trenira sa grupom. Ali on je već na terenu i radi sa fizičkim trenerima“, rekao je Martino, „i dobro se razvija. Bilo je predvidljivo da neće biti sa Argentinom jer još nije u poziciji da igra.

Martino je dodao da nema procenjenog datuma za povratak Mesija, ali bi to moglo da dođe pre plej-ofa MLS-a, koji počinje krajem oktobra.

Majami, koji je prvi u Istočnoj konferenciji, može da izbori mesto u plejofu pobedom u subotu.