Lionel Mesi proglašen za najboljeg fudbalera FIFA-e nakon transfera u Inter Majami

Lionel Mesi proglašen za najboljeg fudbalera FIFA-e nakon transfera u Inter Majami

Lionel Mesi, nakon prelaska iz Pari Sen Žermena u Inter Majami, osvojio je FIFA nagradu za najboljeg fudbalera. Ovo priznanje dolazi nakon što je Mesi predvodio Inter Majami do titule Kupa Liga, ističući značaj fudbala u Sjedinjenim Državama. Argentinski fudbalski virtuoz pobedio je Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda.

U ženskoj konkurenciji, Aitana Bonmati, španska plejmejkerka i šampionka Svetskog kupa, proglašena je za najbolju žensku fudbalerku FIFA. Ovo priznanje dodato je njenim nedavnim uspesima, uključujući osvajanje Zlatne lopte i UEFA-ine nagrade.

Iako Mesi nije bio prisutan na dodeli nagrada, njegov doprinos u Sjedinjenim Državama, gde je ojačao MLS ligu, uticao je na glasače. Mesi je osmi put dobio FIFA nagradu, a njegovi podvizi u Inter Majamiju učinili su ga ključnom figurom u jačanju fudbala u SAD-u.

Haland i Mbappe, iako impresivni u svojim klubovima, nisu uspeli nadmašiti Mesija u ovogodišnjem glasanju. Haland je bio ključni igrač u osvajanju Premijer lige, Lige šampiona i FA kupa s Mančester Sitijem, dok je Mbappe blistao u kvalifikacijama za PSŽ i francusku reprezentaciju.

Mesijevi doprinosi u MLS-u, gde je osvojio Kup Lige s Inter Majamijem, naglašavaju njegov uticaj na svetski fudbal. Ovaj transfer i uspesi u SAD-u značajno su uticali na dodelu FIFA nagrade.