Lionel Mesi: Inter Majami će biti moj poslednji klub

Lionel Mesi: Inter Majami će biti moj poslednji klub

Lionel Mesi je izjavio da će Inter Majami biti poslednji klub u njegovoj karijeri. Ovaj 36-godišnji fudbalski šampion, koji je nedavno vodio Argentinu do titule na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, odlučio je da se neće pridružiti argentinskom klubu kako bi završio svoju igračku priču.

U intervjuu za ESPN, Mesi je istakao da smatra da će Inter Majami biti njegov završni fudbalski dom. Trenutno se sa nacionalnim timom priprema za Kopa Ameriku u Sjedinjenim Američkim Državama, gde Argentina brani titulu.

Nakon osvajanja rekordnih osam Zlatnih lopti, Mesi je napustio evropski fudbal prošle godine i pridružio se MLS klubu. Njegov ugovor s Interom iz Majamija traje do kraja sezone 2025.

Iako su mnogi argentinski navijači želeli da vide Mesija kako završava karijeru u Njuels Old Bojsu, klubu u kojem je započeo svoju fudbalsku priču, zvezda je naglasila da trenutno u potpunosti uživa u poslednjim godinama igračke karijere.

Mesijev fokus je na uživanju u svakom trenutku koji mu fudbal pruža, sa svesti da se bliži kraju njegove igračke ere. Sa saigračima poput Luisa Suareza, Serhia Busketsa i Jordija Albe, koji su takođe bili deo Barselone, Mesi ističe da mu je zadovoljstvo biti deo Inter Majamija i argentinske reprezentacije.

U ovom periodu, Mesi ističe važnost malih detalja i trenutaka koje će mu nedostajati kada se povuče iz igre. Sa ljubavlju prema fudbalu i uživanjem u svakom treningu i utakmici, Mesi je svestan da se bliži kraj jedne životne etape.