Lionel Mesi propušta poslednju utakmicu grupe Kopa Amerike zbog povrede

Lionel Mesi propušta poslednju utakmicu grupe Kopa Amerike zbog povrede

Lionel Mesi će preskočiti poslednju utakmicu Argentine u grupi Kopa Amerike protiv Perua u subotu zbog povrede desne noge. Mesi je povredio nogu tokom pobede Argentine nad Čileom rezultatom 1:0 u utorak, čime je tim obezbedio plasman u četvrtfinale.

Argentinska superzvezda zadobila je povredu desne butine nakon što ga je u 24. minutu udario defanzivac Čilea Gabrijel Suazo. Iako je Mesi ostao u igri nakon tretmana, povreda zahteva dodatni oporavak.

Pomoćnik selektora Argentine, Valter Samjuel, izjavio je u petak da će tim pratiti Mesijevu povredu iz dana u dan i proceniti njen napredak. „Odsustvo Lea mnogo znači nama i fudbalu uopšte,“ rekao je Semjuel preko prevodioca.

Selektor Argentine, Lionel Skaloni, nije prisustvovao konferenciji za novinare u petak, jer je suspendovan za subotnji meč u Majami Gardensu na Floridi, zbog kašnjenja tima na povratak u drugo poluvreme u prethodna dva meča Kopa Amerike.

Mesi se suočava sa povredama otkako se prošle sezone pridružio Inter Majamiju, a glavni trener Majamija, Tata Martino, i tim prioritet daju njegovom zdravlju usled prepunog rasporeda. Tridesetsedmogodišnji Mesi propustio je šest mečeva na kraju svoje prve MLS sezone zbog povrede noge, kao i nekoliko utakmica na početku ove sezone zbog povrede tetive.

Iako je Argentina već obezbedila plasman u nokaut fazu, osvojiće Grupu A osim ako ne izgubi od Perua na stadionu Hard Rok, dok bi Kanada morala pobediti Čile u utakmici koja se igra istovremeno u Orlandu.