Lids demontirao Čelsi u greškama i loše disciplinovanoj igri

Lids demontirao Čelsi u greškama i loše disciplinovanoj igri

Čelsi je u nedelju imao više problema sa zubima pod novim vlasnicima kada je u gostima u Premijer ligi pobedio Lids junajted sa 3-0.

Posle prošlonedeljnog remija sa Totenhemom Hotspurom od 2-2, gde je trener Tomas Tuhel ukrao naslovne strane zbog skoro sukoba sa bivšim menadžerom Čelsija Antoniom Konteom i dobio crveni karton posle poslednjeg zvižduka, Čelsi je krenuo na sever da bi se suprotstavio još jednom istorijskom rivalu u Leeds.

Bez poraza do sada u ovom terminu, Jorkširci nisu bili u mogućnosti da prođu pored svojih gostiju u prvih pola sata sve dok katastrofalna kontrola bekpasa od strane golmana Eduarda Mendija nije otvorila put Brendenu Aronsonu da postane prvi Amerikanac koji je postigao gol pod vodstvom američkog trenera u 33. minuti. .

Mendi je na društvenim mrežama bio ogorčen zbog greške i rekao da je „gori od Kepe“ u svom pozicionom rivalu Kepi Arrizabalagi.

Četiri minuta kasnije, međutim, letnji potpis Raheema Sterlinga je ovog puta bio kriv kada je neoprezno izveo slobodan udarac na ivici Mendijevog šesnaesterca.

Sa igračem meča Džekom Harisonom koji je ubacio Rodriga kako bi postigao četvrti gol u kampanji i postao najbolji strelac Premijer lige, Lids je prošao kroz tunel Eland Roud rezultatom 2-0 u intervalu.

U drugom poluvremenu usledila je još lošija igra kada je centaršut Danijela Džejmsa dozvoljen da prođe nekoliko igrača Čelsija i sleti na Rodrigov put da bi španski reprezentativac rođen u Brazilu pomogao Harisonu.

Da nagomilamo bedu, još jedan novi dečak u Kalidou Kulibaliju je isključen šest minuta pre zvižduka za drugi žuti karton, a Tuhel je proveo završnu fazu meča rizikujući dalju kaznu od samog FA tako što se svađao sa četvrtim sudijama.

Međutim, nakon pucnjave zvižduka, Lids je zapečatio svoju prvu pobedu od 2002. nad Plavima i prešao na drugo mesto dok je ostao neporažen.

Niže na tabeli na 12. mestu, Čelsi ima samo četiri boda iz tri utakmice i nastavlja da muči otkako je Roman Abramovič u maju prodao klub konzorcijumu Toda Boehlija za 4,5 milijardi funti (5,4 milijarde dolara).

Iznenađen od početka do kraja svojim rivalom Džesijem Maršom, Tuhel se požalio Bi-Bi-Si Sportu da je: „Sve što može poći naopako, pošlo je naopako“.

„Počelo je juče. Nismo imali avion da stignemo pa smo ušli autobusom. Igrači su mogli da lete, ali za stručni štab to je bila duga vožnja. Nastavilo se i danas. Izgubili smo utakmicu u prvih 20 minuta“, požalio se on. .

Sledeći za Čelsi sada je meč kod kuće sa Lester Sitijem, koji se ne suprotstavlja Brendanu Rodžersu, u subotu.

I sa 10 preostalih dana do sadašnjeg prelaznog roka, mogli bi da se pohvale Barseloninim Pjerom Emerikom-Obamejangom u svom arsenalu ako podlegnu zahtevu Katalonca za 25 miliona dolara za napadača.