Leonardo Bonući odlazi u Fenerbahče nakon boravka u Union Berlinu

Leonardo Bonući odlazi u Fenerbahče nakon boravka u Union Berlinu

Bivši kapiten Italije, Leonardo Bonući, potpisao je u četvrtak ugovor s Fenerbahče-om, završavajući tako svoj izazovan boravak u njemačkom klubu Union Berlinu. Ovaj iskusni 36-godišnji defanzivac pridružio se Unionu Berlinu u septembru, ali se njegov period proveden u klubu pokazao teškim, s eliminacijom iz Lige šampiona i izazovima u Bundesligi.

Bonući, koji je prethodno nosio dres Juventusa, završio je svoje vrijeme u Unionu Berlinu kao rezervni igrač, a nakon smjene trenera Urs Fišera u novembru, odigrao je samo jednu od šest preostalih utakmica prije zimske pauze. Union Berlin trenutno zauzima 15. mjesto u Bundesligi.

Sa transferom u Fenerbahče, Bonući se pridružuje turskom lideru, timu koji je u dobrom položaju u turskoj ligi i obezbedio je plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Ovaj transfer predstavlja povratak iskusnog defanzivca u vrhunski evropski fudbal, a Fenerbahče se nadaće da će Bonući donijeti svoje bogato iskustvo kako bi pridonio njihovim ambicijama u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.

Pored toga, Union Berlin je objavio da napadač David Datro Fofana napušta klub nakon što je Čelsi prekinuo ugovor o pozajmici. Fofana je za Union Berlin postigao dva gola na 17 utakmica i sada će se vratiti u redove engleskog kluba.