Leklerov podijum podiže raspoloženje u Ferariju uoči domaće F1 trke u Monci

Leklerov podijum podiže raspoloženje u Ferariju uoči domaće F1 trke u Monci

Ferari je imao iznenađujuće dobar nastup na Velikoj nagradi Holandije, sa Šarlom Leklerom koji je osvojio treće mesto, pružajući ohrabrenje italijanskom timu koji se borio sa lošom formom. Lekler je uspešno prestigao Serđa Pereza iz Red Bula na početku trke, a potom je uspeo da zadrži prednost nad konkurencijom, uključujući vozače poput Džordža Rasela iz Mercedesa i Oskara Pjastrija iz Meklarena.

Ferari je započeo sezonu kao potencijalni izazivač Red Bull timu, ali je tokom proteklih meseci izgubio tlo u odnosu na Meklaren i Mercedes. Nakon što je Lekler ostvario pobedu u Monaku u maju, Ferari je uspeo da se popne na podijum još dva puta, ali su Meklaren i Mercedes dominirali u poslednjim trkama i stvorili pritisak na Red Bull.

Luis Hamilton je svojim pobedama na trkama u Velikoj Britaniji i Belgiji postavio pitanje da li je doneta ispravna odluka prelaskom iz Mercedesa u Ferari za sledeću sezonu. Hamilton će postati Leklerov timski kolega u Ferariju, dok će Karlos Sainz preći u Vilijams.