Lebron je zainteresovan da se pridruži timu SAD na Igrama u Parizu 2024

Lebron je zainteresovan da se pridruži timu SAD na Igrama u Parizu 2024

Lebron Džejms je možda odbacio poslednje dve Olimpijske igre, ali najbolji strelac NBA svih vremena zainteresovan je da se vrati na međunarodnu scenu sa košarkaškom SAD na Igrama u Parizu 2024, prema više izveštaja u ponedeljak, piše Rojters.

Pozivajući se na neimenovane izvore, ESPN je rekao da je Džejms među brojnim vrhunskim igračima koji su zainteresovani da se takmiče u Parizu, dok je Atletik rekao da je napadač Los Anđeles Lejkersa već pozvao više zvezda u pokušaju da ih regrutuje.

Džejms nije igrao za tim SAD otkako je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

38-godišnji Džejms, trostruki olimpijac i dvostruki osvajač zlatne medalje, došao je do Kevina Duranta, između ostalih, a dvojica igrača gledaju na Igre u Parizu kao na „poslednji ples“ sa košarkom iz SAD, rekli su izvori The Athletic.

Prema The Athletic, Džejms je takođe razgovarao sa Stivenom Karijem, Entonijem Dejvisom, Džejsonom Tejtumom i Drejmondom Grinom, koji su takođe spremni da se obavežu.

Kari nikada nije predstavljao Sjedinjene Države na Olimpijskim igrama, ali ESPN je rekao da je NBA lider svih vremena u trojkama izrazio interesovanje da igra za Stiva Kera, njegovog trenera Golden Stejt Voriorsa.

Džejmsovo nastojanje da regrutuje igrače počelo je mnogo pre nego što su Sjedinjene Države izgubile u utakmici za bronzanu medalju na nedavno završenom FIBA Svetskom prvenstvu u košarci i njegova odluka nije bila povezana sa rezultatom tog tima.