LeBron Džejms i njegov sin Broni započeli zajedničke treninge sa Lejkersima

LeBron Džejms i njegov sin Broni započeli zajedničke treninge sa Lejkersima

LeBron Džejms i njegov sin Broni već aktivno učestvuju u vansezonskim treninzima sa Los Anđeles Lejkersima, a planovi za njihov zajednički nastup na NBA terenu postaju sve konkretniji. Ovaj događaj biće istorijski, jer će po prvi put u istoriji NBA lige otac i sin igrati zajedno u istom timu.

Trener Džej Džej Redik ističe značaj ovog trenutka za košarkaški svet. Iako detalji o ovoj saradnji još nisu u potpunosti definisani, uzbuđenje raste s obzirom na to da je LeBron najbolji strelac u istoriji NBA, dok je Broni najnoviji izbor Lejkersa u drugom krugu drafta. Redik napominje da iako još nema konkretnih planova, razgovori su u toku kako bi se pripremili za ovu jedinstvenu situaciju.

Generalni menadžer Rob Pelinka takođe je izrazio uzbuđenje zbog mogućnosti da otac i sin zajedno igraju na terenu. On je optimističan u vezi sa ovom situacijom i ne očekuje da će porodična dinamika stvoriti probleme tokom saradnje.

Iako nije zvanično potvrđeno, pretpostavlja se da će Broni Džejms većinu naredne sezone provesti u G ligi kako bi razvio svoje veštine. Pelinka i Redik veruju u potencijal mladog Bronija, koji je visok 6 stopa, da postane uspešan NBA igrač.

Nakon što je predvodio SAD do zlatne medalje na Olimpijadi u Parizu, LeBron je kratko uživao u odmoru, ali se brzo vratio treninzima kako bi se pripremio za novu sezonu. S obzirom na to da nisu bilo kakve značajne promene u timu tokom leta, Lejkersi će zadržati sastav sličan onome koji je prošle sezone konkurišao za finale Zapadne konferencije, ali su na kraju završili na osmom mestu.

U timu se očekuje povratak Rui Hachimure, Gabe Vincenta i Jalen Hood-Schifina na trening kamp, dok se Kristijan Vud oporavlja od operacije kolena i biće procenjen za šest nedelja. Džared Vanderbilt takođe prolazi kroz proces oporavka nakon povrede stopala, a očekuje se da će biti spreman za početak sezone.