Lebron Džejms i Entoni Dejvis igraće u prvim predsezonskim utakmicama Lejkersa u Palm Springsu

Lebron Džejms i Entoni Dejvis igraće u prvim predsezonskim utakmicama Lejkersa u Palm Springsu

Lebron Džejms i Entoni Dejvis su spremni da igraju tokom prvih nekoliko predsezonskih utakmica Los Anđeles Lejkersa ovog vikenda, brzo se vraćajući u akciju nakon napornog leta koje je uključivalo osvajanje zlatne olimpijske medalje.

Lebron i Dejvis bi mogli igrati u jednoj ili obe utakmice, izjavio je novi trener Džej Džej Redik u četvrtak, pre nego što su Lejkersi krenuli ka dolini Kočela. Los Anđeles će se suočiti sa Minesotom u petak i Feniksom u nedelju u Palm Dezertu, Kalifornija.

„Oni će igrati ovog vikenda, ali još uvek razgovaramo o tome kako će izgledati minutaža i rotacije za sve igrače,“ rekao je Redik posle trećeg dana trening kampa Lejkersa.

To znači da bi Lebron mogao biti na terenu ovog vikenda u Acrisure Areni zajedno sa svojim najstarijim sinom Bronijem Džejmsom, kojeg su Lejkersi izabrali u drugoj rundi drafta. Nikada ranije otac i sin nisu igrali zajedno u NBA ligi, a kamoli u istom timu.

Lebron i Broni nestrpljivo iščekuju taj trenutak – kao i ostatak tima Lejkersa, koji već primećuje prirodnu kompetitivnost unutar porodice Džejms tokom treninga.

„Fenomenalno je biti ovde i prisustvovati tome na treninzima,“ rekao je Dejvis u sredu. „Broni je pogodio tri trojke više od Lebrona, i svi su pričali u Bronijevu korist. Onda je Lebron prešao preko nekoga i ubacio lagani koš. … Iako nisu igrali direktno jedan protiv drugog, rivalitet je očigledan, i to volimo da vidimo.“

Broni, koji puni 20 godina u nedelju, očekuje da će dobiti značajnu minutažu tokom predsezone, pre nego što provede veći deo regularne sezone sa South Bay Lakersima u G Ligi.

Lebron Džejms i Dejvis su bili deo američkog tima koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Lebron je nakon toga uzeo dužu pauzu u Evropi, ali se prošlog meseca vratio na treninge pripremajući se za svoju 22. NBA sezonu, čime je izjednačio rekord po dužini karijere sa Vinceom Carterom.

Džejms je bio zauzet sa američkim timom i nije mnogo razgovarao sa Redikom, svojim bivšim partnerom iz podkasta, odmah nakon što je Redik dobio posao krajem juna. Međutim, Džejms i Dejvis su ove nedelje često razgovarali sa Redikom o planovima i pripremama za predstojeću sezonu.

„Slali smo nasumične poruke tu i tamo, ali sada sam potpuno u tome,“ rekao je Lebron u utorak.

Čini se da je Dejvis ove jeseni u idealnom zdravstvenom stanju, nakon što je prošle sezone odigrao 76 utakmica, što je najviše u njegovoj karijeri.

Lejkersi igraju sve svoje predsezonske utakmice van Los Anđelesa dok se završavaju renovacije njihove dvorane u centru grada. Regularnu sezonu otvaraju kod kuće protiv Minesote 22. oktobra.