Lampard pod pritiskom, Everton pao na poraz Brajtona

Lampard pod pritiskom, Everton pao na poraz Brajtona

LIVERPUL – Šanse da menadžer Evertona Frenk Lampard dobije otkaz u utorak su se smanjile nakon što ih je poraz kod kuće od Brajton i Hov Albiona od 4-1 ostavio tik iznad zone ispadanja u Premijer ligi.

Kladionice Vilijam Hil su nudile kvotu od 1/5 da bivši reprezentativac Engleske postane sledeći menadžer Premijer lige koji će dobiti otkaz nakon groznog nastupa zbog kojeg su njegov tim izviždali domaći navijači na Gudison Parku, preneo je Rojters.

„Nećete pobeđivati svake nedelje. Moramo da se vratimo na posao. To je tako jednostavno. Ja sam fudbalski menadžer Premijer lige, postoji pritisak na poslu gde god da se nalazite“, rekao je Lampard za Skaj sport. poraz u Brajtonu.

Sa svojom ekipom na 16. mestu sa 15 bodova, tri ispred Sautemptona sa zadnje strane, Lampard i njegovi igrači su dugo razgovarali o tome šta je pošlo po zlu protiv Galebova u punom radnom vremenu, ali on je ostao prigušen o onome što je rečeno.

„Neću posle da prolazim kroz ono što je rečeno u svlačionici, na nama je da to ispravimo i idemo ponovo protiv Mančestera ujedinjeni za nekoliko dana“, rekao je Lampard novinarima.

Nakon što je šampionski Mančester Siti zadržao nerešen rezultat 1-1 u njihovoj poslednjoj utakmici, Everton je izviždan od strane vernih Gudison Parka na poluvremenu kada su izgubili 1-0 protiv Brajtona, ali najgore je tek dolazilo.

U nesrećnom periodu gosti su postigli tri gola između 51. i 57. minuta, a jedini odgovor Evertona došao je sa bele tačke u nadoknadi vremena drugog poluvremena.

„Veoma razočaravajuće. Bilo je čak i u prvom poluvremenu, rekao bih, generalno igra je bila prilično izjednačena, (onda) tri gola za šest minuta, greške u odbrani, završava utakmica“, rekao je on.

Bivši engleski reprezentativac nije isključio dodavanje igrača u svoj tim dok je pokušavao da zadrži svoj posao.

„Pokušavamo da pomognemo timu. Pogledaćemo to“, rekao je on.