Selektor Portugala zabrinut zbog narušavanja bezbednosti na utakmici: Ronaldo imao sreće što nije povređen

Selektor Portugala zabrinut zbog narušavanja bezbednosti na utakmici: Ronaldo imao sreće što nije povređen

Kristijano Ronaldo bi trebalo da se smatra srećnim što se nije povredio nakon što su ga na terenu suočila četvorica navijača koji su želeli selfije tokom utakmice Evropskog prvenstva u subotu, izjavio je selektor Portugala Roberto Martinez.

Niz alarmantnih narušavanja bezbednosti dogodio se tokom drugog poluvremena utakmice u kojoj je Portugal pobedio Tursku sa 3:0 na Vestfalenštadionu u Dortmundu. Ronaldo je prvi put pozirao za selfi sa mladim navijačem koji je izbegao stjuarde da uđe na teren u 69. minutu. Međutim, situacija se pogoršala kada su još dvojica navijača pokušala isto u poslednjim minutima utakmice, a četvrti je prilazio Ronaldu odmah nakon poslednjeg zvižduka.

„To je zabrinjavajuće“, rekao je Martinez. „Danas smo imali sreće da su namere navijača bile dobre. Svi volimo obožavatelje koji prepoznaju velike zvezde, ali to ne bi trebalo da se dešava na fudbalskom terenu. Ako su te namere pogrešne, igrači su izloženi opasnosti.“

Martinez je naglasio važnost slanja poruke navijačima da ovakvo ponašanje nije prihvatljivo. „To nije pravi način, nećete dobiti ništa od toga. Ovakvo ponašanje samo pogoršava mere bezbednosti za budućnost,“ dodao je Martinez.

Ronaldov saigrač, Bernardo Silva, rekao je da nije bio previše zabrinut zbog incidenta, ali je priznao da je situacija bila neprijatna. „Samo je malo neugodno u smislu potrebe da se utakmica prekine zbog navijača na terenu,“ rekao je Silva. „To je cena koju plaćate kada ste toliko priznati u svetu fudbala.“

Incidenti poput ovih skreću pažnju na potrebu za boljim merama bezbednosti kako bi se osigurala sigurnost igrača i omogućilo nesmetano odvijanje utakmica.