Konor Mekgregor razmatra kandidaturu za predsednika Irske, cilja na promene u politici

Konor Mekgregor razmatra kandidaturu za predsednika Irske, cilja na promene u politici

Bivši dvostruki UFC šampion, Konor Mekgregor, izneo je planove o potencijalnoj kandidaturi za predsednika Irske u narednoj godini. U svojoj poruci, Mekgregor je istakao nameru da iskoristi ovlašćenja irskog predsednika kako bi postavio pitanja zakonodavcima, nazivajući ih „lopovima radnog čoveka“ i „remetiteljima porodične zajednice“. Istovremeno, aktuelni predsednik Irske, Majkl D. Higins, se bliži kraju svog drugog mandata, a potencijalni naslednici se tek očekuju da uđu u trku za predsedničku poziciju.

Mekgregor je u prošlosti privukao pažnju svojim političkim stavovima, posebno osuđujući imigracioni sistem nakon incidenta u Dablinu. Nakon što je najavio moguću kandidaturu za predsednika, meč u poluteškoj kategoriji protiv Majkla Čendlera je otkazan zbog povrede, što je Mekgregora navelo da se posveti treninzima za povratak u oktogon.

U poslednje vreme, Mekgregor je bio aktivan na društvenim mrežama, komentarišući političke događaje u Irskoj. Kritikujući trošenje javnih sredstava na sklonište za bicikle, Mekgregor je istakao potrebu za promenom i naglasio da bi kao predsednik reagovao na takve situacije.

Da bi postao zvanični kandidat za predsednika, Mekgregor će morati da obezbedi potpore određenog broja parlamentarnih ili lokalnih članova. S obzirom na trenutnu političku situaciju i dominaciju određenih stranaka, ostaje neizvesno da li će Mekgregor uspeti da obezbedi neophodnu podršku za svoju kandidaturu.