Đoković: Koleno bez bolova, ali pokretljivost još uvek nije idealna

Đoković: Koleno bez bolova, ali pokretljivost još uvek nije idealna

Novak Đoković je u četvrtak saopštio da je njegovo hirurški sanirano desno koleno bez bolova, ali da još uvek nije povratio punu pokretljivost. Ovaj problem postao je očigledan tokom pobede od 6-3, 6-4, 5-7, 7-5 u drugom kolu Vimbldona protiv Džejkoba Fernlija, 22-godišnjaka iz Škotske.

„Što više mečeva imam, veća je šansa da ću se osećati ugodnije dok se krećem i povratim brzinu, agilnost i promenu pravca“, rekao je Đoković. On je dodao da je to očekivano kada se vraćate sa operacije, jer telo treba vremena da se prilagodi.

Tokom meča, Fernli, igrač sa vajld kartom koji je na 277. mestu na ATP listi, uspeo je da uzme treći set, što je izazvalo oduševljenje publike na Centralnom terenu. Ipak, Đoković je u ključnim momentima pokazao svoju superiornost i završio meč u četiri seta.

„Primetio sam da su navijači verovatno više bodrili mene“, rekao je Fernli.

Đoković, koji je osvojio sedam Vimbldon trofeja, planira da analizira snimke ovog meča kako bi se pripremio za sledeći duel protiv Alekseja Popirina.

Istovremeno, britanski tenis doživeo je veliki dan s nekoliko značajnih mečeva. Endi Marej, dvostruki šampion Vimbldona, udružio se sa bratom Džejmijem u muškom dublu, što je deo njegove oproštajne turneje. Marej planira da se penzioniše nakon Vimbldona i Olimpijskih igara u Parizu.

Harijet Dart je pobedila Kejti Bolter u britanskom duelu rezultatom 4-6, 6-1, 7-6 (10-8), dok je Kam Nori savladao Džeka Drejpera sa 7-6 (3), 6-4, 7-6 (6).

Na ženskom turniru, broj 5 Džesika Pegula izgubila je od Vang Ksiniu rezultatom 6-4, 6-7 (7), 6-1, dok je na muškom turniru broj 7 Hubert Hurkacz morao da odustane zbog povrede kolena.

Među nosiocima koji su ostvarili pobede su Iga Sviatek, Elena Ribakina, Ons Jabeur, Danijel Kolins, Jelena Ostapenko, Alek de Minaur, Grigor Dimitrov, Tejlor Fric i Ben Shelton.