Kilijan Mbape kaže da se oseća kao da je u igri virtuelne realnosti sa maskom na Euru 2024

Kilijan Mbape kaže da se oseća kao da je u igri virtuelne realnosti sa maskom na Euru 2024

Kilijan Mbape iz Francuske izrazio je svoje frustracije vezane za nošenje maske radi zaštite slomljenog nosa tokom Evropskog prvenstva 2024. godine, opisujući iskustvo kao „apsolutni užas“ i poredeći ga sa igrom u virtuelnoj realnosti.

Nakon sudara sa defanzivcem Austrije koji mu je slomio nos, Mbape je izjavio novinarima da je prvo nosio masku kao da igra u 3D igrici, osećajući se odvojeno od igre i svoje uloge na terenu.

„To je zaista teško. Ograničava vid, znoj ostaje blokiran, tako da morate da ga podižete da bi istekao“, rekao je Mbape. „Čim budem mogao da je skinem, ja ću. To je dosadno, to je dosadno, to je dosadno.“

Francuska je zbog odsustva Mbapea remizirala u prve dve utakmice grupne faze, a Mbape je postigao jedanaesterac u svojoj maskiranoj povratnoj utakmici.

„Sada nemam izbora, ne mogu da igram bez. Tako da moram da ostanem zahvaljujući maski“, rekao je on.

Francuska, iako je pobedila Austriju, zauzela je drugo mesto u grupi, dok je Belgija takođe iznenadila plasmanom u gornju polovinu žreba, što postavlja scenu za teške mečeve u daljem toku takmičenja.

Selektor Francuske Didije Dešan izrazio je optimizam zbog povratka Mbapea, ističući važnost njegove prisutnosti za tim.

„Fizički se osećam dobro“, rekao je Mbape. „Spreman sam da se žrtvujem za tim.“

U narednom kolu, Francuska se suočava sa Belgijom u Dizeldorfu, sa potencijalnim putem do finala koji uključuje susrete sa Portugalom, Nemačkom ili Španijom.