Gvardiola: Još je dug put do trke za titulu

Gvardiola: Još je dug put do trke za titulu

Pep Gvardiola je umanjio značaj Mančester sitija da bude na vrhu Premijer lige nakon pobede njegove ekipe od 3-1 nad dugogodišnjim liderom Arsenalom u sredu, preneo je Rojters.

Siti je pokazao zadivljujuću utakmicu u drugom poluvremenu na Emiratima kako bi zabeležio 11. uzastopnu pobedu nad Tobdžijama i preskočio ih na gol-razlici.

Obe ekipe imaju po 51 bod, ali Arsenal, koji juri prvu titulu od 2004, ima utakmicu manje.

Pobeda će učiniti da Siti bude favorit za petu titulu u šest sezona pod Gvardiolom, ali Španac je rekao da je trka još duga.

„Odigrali su jednu utakmicu manje, tako da smatram da su najbolji u ligi“, rekao je Gvardiola novinarima. „Ima još mnogo utakmica da se odigra, Liga šampiona dolazi, dolazi Liga Evrope. Mnogo, mnogo poteškoća za sve.

„Ali ono što je važno jeste činjenica da smo mogli da dođemo ovde pre nekoliko nedelja možda oko osam ili devet bodova zaostatka. Izgubiti ovde bilo bi skoro gotovo.

„Ali sada zbog činjenice da su ispustili bodove, došli smo ovde po šansu da budemo blizu, dobili smo utakmicu, tu smo.

Siti još treba da igra sa Arsenalom kod kuće krajem aprila, kada Gvardiola veruje da će trka doći do ključanja.

„Ova liga će biti odlučena za poslednjih osam ili 10 utakmica. Ostalo je još 15. Mnogo utakmica i zamornih za igrače.“

Menadžer Arsenala Mikel Arteta ostao je da žali na pojedinačne greške koje su doprinele porazu koji bi mogao da košta.

Loš bek pas Takehiro Tomiiasua omogućio je Kevinu de Brujneu da dovede Siti u prednost, a greška Gabrijela je omogućila Sitiju da povrati vođstvo preko Džeka Griliša pre nego što je Erling Haland 26. gol u ligi ove sezone postigao bodove.

„Bila je to neverovatna borba između dva tima i kada smo ih imali, dali smo im golove. S druge strane, imali smo tri velike šanse i nismo ih propustili“, rekao je Arteta, nekadašnji Gvardiolin pomoćnik.

„Imam više uverenja nego što sam imao pre utakmice, sa učinkom i nivoom koji je tim postavio protiv Sitija. Hteli su da igraju drugačiju utakmicu od one koju smo mi igrali i sa publikom koju imamo možemo to da uradimo“, on dodao je.

„Oni to još uvek imaju (verovanje da mogu da osvoje titulu), mogu to da osetim. Oni osećaju da to mogu.“