Janik Siner kaže da je otpustio dva člana tima nakon pozitivnih testova na steroide u martu

Janik Siner kaže da je otpustio dva člana tima nakon pozitivnih testova na steroide u martu

Janik Siner, prvi nosilac na ovogodišnjem US Openu, otkrio je u petak da je otpustio svog fitnes trenera i fizioterapeuta nakon što su rezultati dva testa na droge iz marta bili pozitivni na zabranjeni steroid Klostebol. Iako je Siner bio svestan da je nevin, izjavio je da je bio zabrinut zbog mogućih posledica dok nije potvrđeno da neće biti suspendovan.

„Bio je to veoma težak trenutak za mene i moj tim,“ rekao je Siner na konferenciji za novinare pre početka turnira, dodajući da je olakšan zbog pozitivnog ishoda.

Siner je objasnio da je njegov kondicioni trener Umberto Ferara kupio sprej bez recepta u Italiji, koji je sadržao Klostebol, i dao ga fizioterapeutu Đakomu Naldiju, koji je zatim upotrebio sprej tokom masaže. Ovo je dovelo do nenamernog unošenja steroida u Sinerov organizam.

Siner, koji je ove godine ostvario sjajan učinak sa 48 pobeda i samo 5 poraza, priprema se za svoj prvi meč na US Openu, gde će se sastati sa Mekijem Mekdonaldom, Amerikancem koji je na 140. mestu ATP liste.

Njegov protivnik iz finala Sinsinatija, Frensis Tijafo, kratko je prokomentarisao situaciju, rekavši da veruje u odluke nadležnih organa i poželeo Sineru sve najbolje na US Openu.

Siner, koji je ove godine osvojio svoj prvi grend slem na Australijan openu, sada se fokusira na uspeh na poslednjem velikom turniru sezone, uprkos nedavnim izazovima van terena.