Izraelski mediji: Beograd, Atina i Nikozija kao domaćini sportskih takmičenja

Izraelski mediji: Beograd, Atina i Nikozija kao domaćini sportskih takmičenja

Ratom u Izraelu otežano je učešće izraelskih klubova u međunarodnim takmičenjima. Košarkaška federacija te zemlje preduzima dodatne korake da uspostavi odgovarajuće uslove klubove iz Izraela i u potrazi je za novim domovima tih klubova, gde će moći da igraju svoje utakmice.

Makabi iz Tel Aviva je relativno brzo našao svoju bazu na Kipru, odakle je u sredu uveče leteo za Valensiju da odigra utakmicu trećeg kola Evrolige.

Utakmica drugog kola Ponosa Izraela protiv Armanija je odložena i čeka se na novi termin odigravanja tog meča.

Do daljeg će svi izraelski klubovi koji se takmiče na evropskoj sceni trenirati i boraviti na Kipru.

Košarkaški savez Izraela će posebnom infrastrukturom i balonima doprineti da njihovi klubovi imaju potrebne uslove za rad.

Osim Makabija iz Tel Aviva, jednu međunarodnu utakmicu odigrao je i Hapoel Šlomo iz Tel Aviva.

Na teren bi 1. novembra trebalo da izađu i Hapoel Holon i Hapoel Bank Jahav, koji se takmiče u FIBA Ligi šampiona.

Verovatno će sva četiri tima svoj domaći teren ove sezone morati da potraže u nekoj drugoj zemlji, a kako prenose izraelski mediji, razmatraju se Grčka, Kipar i Srbija.

Atina, Nikozija i Beograd su glavni kandidati da ugoste izraelske klubove, ali još uvek nema konačne odluke o tome da li će to biti samo jedna od tih zemalja ili će se domaćinstva podeliti između sva tri grada.

Igrači Hapoela iz Jerusalima koji nisu Izraelci ove sedmice su bili smešteni u Atini. Njihovi izraelski saigrači trebalo bi da im se pridruže narednih dana.