Italija peva po pristizanju na Svetsko prvenstvo

Italija peva po pristizanju na Svetsko prvenstvo

Italija je poznata po tome što strastveno peva svoju nacionalnu himnu u međunarodnim sportskim prilikama, a njihovi igrači Svetskog prvenstva u ragbiju dokazali su da mogu da drže melodiju gde god da se nalaze – kao što su to učinili na aerodromu u Lionu u nedelju.

Jasno opuštena ekipa bila je u šatl autobusu nakon iskrcavanja iz aviona i pevala je klasičnu italijansku pop pesmu u video snimku koji je Ragbi federacija Italije podelila na Instagramu.

Toto Kutunjo je bio italijanski pevač koji je umro 22. avgusta, a italijanski ragbisti su pevali uz njegov najveći hit, L’Italiano (Italijansko), ubrzo nakon što je stigao u Francusku.

Bek Anž Kapuoco i muha polovina Tomazo Alan bili su najentuzijastičniji, pevali su i aplaudirali, dok je velški krmhalf Stiven Varni izgledao pomalo zbunjeno dok su njegovi saigrači uživali u pevanju.

Pesma, posveta italijanskim emigrantima objavljena 1983. godine, počinje stihovima „da pevam sa gitarom u ruci, daj da pevam ja sam Italijan”.

Na snimku italijanskog tima se vidi kako pevaju poslednje reči zarazne melodije koja se prevodi kao „pusti me da pevam jer sam ponosan na to, ja sam Italijan, pravi Italijan“.

Po dolasku u Lion, tim je otišao u svoj bazni kamp u Bourgoin-Jallieu, mesto gde će se Kapuozo osećati kao kod kuće, a njegovo rodno mesto, Pont-de-Claik, udaljeno je samo 70 km.

Italijani će se nadati da će nastaviti da pevaju i kada počne akcija na Svetskom prvenstvu. Ekipa Kirana Kroulija počinje turnir utakmicom A sa Namibijom u subotu u Sent Etjenu.

Italija se suočava sa teškim zadatkom u Francuskoj, gde igra sa domaćinima i Novim Zelandom, ali dok su Kutunjo (i Kapuozo) pevali „Buongiorno Italia che non si spaventa“ – (Dobro jutro Italija koja se ne plaši).