Gruzija protiv Španije u osmini finala: Istorijski izazov posle pobede nad Portugalom

Gruzija protiv Španije u osmini finala: Istorijski izazov posle pobede nad Portugalom

Nakon iznenađujuće pobede nad Portugalom u grupnoj fazi, Gruzija se suočava sa novim izazovom protiv Španije u osmini finala Evropskog prvenstva. Iako je Španija favorit sa impresivnim pedigrirom, uključujući osvajanje evropskih titula 2008. i 2012. godine, Gruzija je pokazala da može da iznenadi.

„Sve je moguće“, istakao je trener Gruzije Vili Sagnol, osvrćući se na prethodne poraze od Španije, uključujući bolan poraz od 7-1 prošle godine u kvalifikacijama.

Gruzija je napredovala od tada, a pobeda nad Portugalom donela je samopouzdanje i verovala je da može da se takmiči i sa jačim ekipama.

„Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Gruzija je mnogo napredovala“, naglasio je selektor Španije Luis de la Fuente, ističući da je njegov tim spreman za izazov.

Sagnol je takođe istakao da je poraz od 7-1 bio težak trenutak, ali i važno iskustvo za rast tima.

„Ponekad su te teške lekcije neophodne za napredak“, dodao je Sagnol, bivši igrač Francuske.

U fokusu će biti i mladi talenat Lamine Iamal, koji je oborio rekord kao najmlađi strelac na Evropskom prvenstvu. Španski tinejdžer predstavlja budućnost tima i simbol nade za nastavak uspeha.

„Nadam se da ćemo moći da nastavimo da uživamo u njemu još mnogo, mnogo godina“, rekao je De la Fuente, ističući važnost razvoja Iamala kao osobe, ne samo kao fudbalera.