Inter Majami potpisao ugovor sa Barselone Serhijom Busketsom

Inter Majami potpisao ugovor sa Barselone Serhijom Busketsom

Inter Majami je završio potpisivanje ugovora sa bivšim igračem sredine terena Barselone Serhijom Busketsom o ugovoru do 2025. godine, saopštila je u nedelju fudbalska ekipa Major lige.

Buskets (35) će se ponovo spojiti sa svojim prijateljem i bivšim saigračem Lionelom Mesijem nakon što nije obnovio ugovor u Barsi nakon 18 godina boravka, piše Rojters.

Pobednik Svetskog prvenstva 2010. pridružiće se timu narednih dana i zauzeće mesto za određenog igrača, dodao je klub.

„Uzbuđen sam što mogu da poželim dobrodošlicu Serhiju Busketsu u Inter Majami“, rekao je upravni vlasnik Horhe Mas. „Od prvog dana smo krenuli da dovedemo najbolje igrače sveta. Sergiov repertoar govori sam za sebe“.

Bivši kapiten Barselone, koji se prošle godine povukao sa reprezentacije, odigrao je više od 700 utakmica za šampiona Španije, osvojivši devet kruna La Lige, sedam titula Kupa Kralja, tri trofeja Lige šampiona i tri Svetska klupska prvenstva.

Buskets je takođe bio povezan sa preseljenjem u Saudijsku Arabiju dok su Al Hilal i Al Nasr davali ponude za njegove usluge, prema izveštajima medija.

Majami očekuje da će Buskets biti na raspolaganju da igra sledeće subote kada ugosti meksičku ekipu Kruz Azula na otvaranju Liga kupa, kada bi Mesi trebalo da debituje.

Pravilo o određenim igračima dozvoljava klubovima da steknu do tri igrača čija ukupna naknada i troškovi akvizicije premašuju gornju granicu zarada.