Inter Majami imenovao Argentinca Martina za novog selektora

Inter Majami imenovao Argentinca Martina za novog selektora

Inter Majami je imenovao Herarda Martina za svog novog trenera, saopštila je u sredu ekipa MLS-a, ponovo ujedinivši Argentinca sa sunarodnikom Lionelom Mesijem.

Ovaj 60-godišnjak je prethodno trenirao Mesija u Barseloni i Argentini između 2013. i 2016. godine.

„Nagrađivani trener MLS kupa i MLS trenera godine, sa iskustvom sa reprezentacijama Argentine i Meksika, Barselonom i još mnogo toga, pridružuje se klubu dok čeka papire za posao“, saopštio je klub.

Upravni vlasnik Horhe Mas je dodao: „Osećamo da je on trener koji odgovara našim ambicijama i optimisti smo u pogledu toga šta možemo da postignemo zajedno. Tata je trenirao na najvišim nivoima i verujemo da će nam to iskustvo biti od velike koristi.“

Martino se vraća trenerskom poslu nakon što je napustio mesto selektora Meksika posle prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, gde je zemlja eliminisana u grupnoj fazi prvi put od 1978. godine.

Prethodno je bio na čelu Atlanta junajteda prve dve godine u ligi, uživajući u uspešnom osvajanju MLS kupa 2018.

„Tata je veoma poštovana figura u našem sportu čiji rezultati govore sami za sebe“, rekao je suvlasnik Intera Majamija Dejvid Bekam.

„Uvereni smo da će njegova dostignuća i iskustvo kao trenera poslužiti kao inspiracija našem timu i oduševiti navijače, i uzbuđeni smo što vidimo kakav će uticaj imati na terenu i van njega.“