Povreda igrača Kardifa nakon pada reklamnog ekrana podiže pitanja o bezbednosti na stadionima

Povreda igrača Kardifa nakon pada reklamnog ekrana podiže pitanja o bezbednosti na stadionima

Igrač Kardifa, Oli Taner, zadobio je povredu noge tokom proslave gola u velškom derbiju protiv Svonsija u nedelju, kada je na njega pao reklamni ekran pod pritiskom navijača. Incident se dogodio u Drugoj ligi engleskog fudbala, nakon što su navijači Kardifa trčali prema igračima, što je uzrokovalo da reklamni ekran popusti i povredi Tanera.

Taner je morao da dobije medicinsku pomoć zbog posekotine na nozi, ali je uprkos tome nastavio da igra. Pomoćni trener Kardifa, Omer Riza, izrazio je zabrinutost zbog nedostatka obezbeđenja oko terena, što je moglo da spreči ovakav incident. On je ukazao na potencijalno opasnu situaciju i postavio pitanje da li je potrebno povećati broj službenika za obezbeđenje kako bi se zaštitili igrači i navijači.

Incident dolazi dan nakon što su igrači Vest Hema izvukli dečaka sa loptom ispod srušenog reklamnog ekrana tokom proslave gola na utakmici Premijer lige protiv Kristal Palasa. Ovaj događaj je dodatno naglasio potrebu za jačanjem bezbednosnih mera na stadionima.

Menadžer Svonsija, Luk Vilijams, pozvao je sve klubove da preispitaju svoje bezbednosne protokole oko terena, naglašavajući važnost reagovanja na ove incidente. On je rekao da će službenici za bezbednost sada morati da procene situaciju i donesu odluke o najboljem načinu zaštite svih učesnika utakmica.

Ovaj niz incidenata pokrenuo je širu diskusiju o bezbednosti na fudbalskim stadionima, posebno u vezi sa proslavama golova koje često uključuju blizak kontakt između igrača i navijača.