Hari Kejn igra svoju 100. utakmicu za reprezentaciju Englesku

Hari Kejn igra svoju 100. utakmicu za reprezentaciju Englesku

Hari Kejn je započeo svoju 100. utakmicu za Englesku, postavši tek 10. igrač u istoriji tima koji je dostigao tu prekretnicu.

Kejn je bio kapiten Engleske u utakmici Lige nacija UEFA protiv Finske na stadionu Vembli u utorak.

Pre početka, Kejnu se pridružila njegova porodica dok su mu bivši igrači Frenk Lampard i Ešli Kol uručili prigodnu zlatnu kapu, koji su obojica igrali više od 100 puta za Englesku.

Napadač Bajerna iz Minhena je prvi igrač Engleske od Vejna Runija 2014. koji je stigao do 100 utakmica, a sa 31 i još uvek jedan od najsmrtonosnijih napadača u svetu, na putu je da obori rekord bivšeg golmana Pitera Šiltona od 125 nastupa za nacionalni tim. .

Kejnovih 100 utakmica uključivalo je dva finala Evropskog prvenstva — jedno je izgubilo od Italije 2021., drugo od Španije ove godine — i nastup u polufinalu Svetskog prvenstva 2018. To je najbliže što je Engleska došla do velikog trofeja od osvajanja Svetskog prvenstva 1966. godine.

Kejn je debitovao u Engleskoj 2015. godine protiv Litvanije pod vođstvom menadžera Roja Hodžsona — zamenivši Runija sa klupe i postigao pogodak ubrzo nakon toga. Trenutni menadžer Li Karsli je četvrti drugačiji trener u njegovoj reprezentativnoj karijeri.