Hamilton komentarisao navijanja gledaoca nakon udesa

Hamilton komentarisao navijanja gledaoca nakon udesa

Mercedesov sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je u subotu da je bio zaprepašćen kada je čuo navijanje gledalaca kada je snažno udario u zid u kvalifikacijama za Veliku nagradu Formule 1 Austrije.

37-godišnji Britanac se u petak 10. kvalifikovao za subotnji sprint.

Počeo je kao deveti i završio na osmom mestu u trci od 23 kruga koju je pobedio Maks Verstapen iz Red Bula na oduševljenje narandžaste armije navijača holandskog vozača na domaćoj trci tima.

F1: Velika nagrada Austrije, kvalifikacije za Sprint 2022

Verstapen je bio na udaru zviždanja i pogrešne vrste navijanja na Silverstonu, Hamiltonovoj domaćoj trci, prošlog vikenda.

Lider Red Bula u šampionatu je izviždan kada se kvalifikovao u prvom redu i gledaoci su navijali kada je usporio u trci i zbog oštećenja na automobilu pao sa vođstva na sedmo mesto.

„Prošao sam kroz gomilu stvari u sudaru, ali da to čujem posle, znate… Ne slažem se ni sa čim od toga, bez obzira na sve“, rekao je Hamilton uz klicanje nakon što je udario u ogradu za gume u brzina.

„Vozač je mogao biti u bolnici, a vi ćete to navijati?

„Prosto je zapanjujuće da bi ljudi to uradili, znajući koliko je naš sport opasan. Zahvalan sam što nisam bio u bolnici i nisam bio teže povređen“, dodao je najuspešniji vozač sporta.

„Nikada ne treba da navijate za nečiji pad ili nečiju povredu.

„To nije trebalo da se desi u Silverstonu, iako nije bio udes, a nije trebalo ni ovde.

Verstapen je posle sprinta rekao da je bilo sjajno videti sve navijače.

„Znate da ovde ima mnogo narandže i mogli ste da ih čujete kako navijaju. Tako da je to bilo veoma lepo, sigurno“, rekao je 24-godišnjak.

F1 uživo: Sprint trka za Veliku nagradu Austrije 2022