Gvardiola: Haland može da bude bolji, nije u najboljem izdanju

Gvardiola: Haland može da bude bolji, nije u najboljem izdanju

LIDS – Trener Mančester sitija Pep Gvardiola veruje da Erling Haland nije u najboljem izdanju i da može da postane još bolji uprkos tome što je Norvežanin postao najbrži igrač koji je postigao 20 golova u istoriji Premijer lige tokom pobede njegove ekipe od 3-1. u Lids Junajtedu, prenosi Rojters.

Haland je nastavio svoju neverovatnu formu za golove sa dva gola u drugom poluvremenu na Eland Roudu u sredu i postigao 20 golova iz samo 14 nastupa — sedam utakmica brže od sledećeg najbržeg igrača koji je dostigao takav zbroj golova.

Norveški reprezentativac je postigao 26 golova u 20 nastupa pod Gvardiolom u svim takmičenjima – najbrži što je bilo koji igrač postigao 25 golova pod vođstvom Sitija sa vrhunskim klubovima.

„Propustio je šanse, nadamo se da će moći bolje“, rekao je Gvardiola. „Ali brojevi su izuzetni, on je neverovatna pretnja za nas i uvek na pravoj poziciji u pravo vreme.

„Imam osećaj da nije u najboljem izdanju. Pitanje je vremena. Naravno da smo oduševljeni, ali ono malo tempa što je imao na početku sezone, sada se možda malo muči, ali je u pitanju vreme.

„I dalje sam više nego zadovoljan, ali sam imao osećaj da je u prvom delu sezone bio oštriji.

Haland je imao dovoljno vremena da razmisli o svom sledećem potezu, pošto Norveška nije učestvovala na Svetskom prvenstvu u Kataru, što je vremenski period za koji je 22-godišnjak insistirao da je pomogao da pojača njegovu glad za još.

Bio sam kod kuće, pomalo ljut što nisam bio na Svetskom prvenstvu, rekao je za Amazon. „Napunio sam baterije.

„Gledanje drugih ljudi kako pobeđuju za pobedu na Svetskom prvenstvu me je pokrenulo, motivisalo i iznerviralo. Gladniji sam i spremniji nego ikada.“

Halandovi napori na Eland Roudu bi bili posebno slatki s obzirom na to da je rođen u Lidsu – njegov otac Alfie je igrao za klub iz Jorkšira – a nekada ga je trenirao menadžer Lidsa Džesi Marš u RB Salcburgu.

Uprkos tome što je video kako njegov bivši napadač odlazi iz Lidsa na samo dva boda od zone ispadanja u Premijer ligi, Marš je imao samo dobre reči da kaže o Halandu u još jednoj rekordnoj noći.

„Zaista sam srećan zbog njega“, rekao je Marš. „Na neki način je bolno gledati kako postiže gol, želim ga u drugom dresu.

„Ali kada poznajete neke od ovih mladića i vidite njihove kvalitete kao ljudi, želite da daju sve od sebe, samo ne protiv vašeg tima.

„Ali moj Bože, srećan sam zbog njega, on je tako sjajna osoba.“