F1: Haas ponavlja da tim nije na prodaju nakon dogovora sa Tojotom o tehničkom partnerstvu

F1: Haas ponavlja da tim nije na prodaju nakon dogovora sa Tojotom o tehničkom partnerstvu

Šef novog tima Hasa potvrdio je da se tim Formule 1 neće prodavati čak i ako novi tehnički partner, Tojota, pokaže interesovanje za kupovinu. Ajao Komacu je jasno stavio do znanja da Džin Has, vlasnik tima, nije zainteresovan za prodaju, ističući da je fokusiran na unapređenje performansi vozila.

Majkl Andreti je pokušavao da preuzme Hasa u neuspelom pokušaju preuzimanja F1 tima. Haas je, uprkos tome što se nalazi među manje konkurentnim timovima u šampionatu, istrajao u ostanku u seriji.

Haas se trenutno nalazi na sedmom mestu od deset timova u konstruktorskom šampionatu Formule 1. Nedavno je Tojota najavila svoj povratak u Formulu 1 kao tehnički partner Hasa.

Iako će Haas nastaviti da se takmiči pod svojim imenom, Tojota neće isporučivati motore kao što je to radila ranije za druge timove. Haas ima dugoročni ugovor sa Ferarijem za korišćenje njihovih motora do 2028. godine.

Haas se oslanja na spoljne partnere, poput Ferarija i Dalare, za izradu automobila i tehničku podršku. Ovaj pristup je deo Haasove strategije za poboljšanje performansi i konkurentnosti tima.