Anćeloti: Vinicijus je najodlučniji igrač na svetu

Anćeloti: Vinicijus je najodlučniji igrač na svetu

Vinisijus iz Real Madrida Vinisijus mlađi je besprekoran kada je u pitanju nanošenje štete protivnicima, rekao je njegov menadžer Karlo Ančeloti nakon što je Brazilac dva puta postigao gol u spektakularnoj povratničkoj pobedi protiv Liverpula u utorak od 5-2.

Liverpul je na Enfildu poveo sa 2-0, ali je dvojac Vinisijusa izjednačio meč pre pauze i postavio temelje za sjajnu Ligu šampiona, pobedu u prvoj utakmici u finalu 16. meča.

Vinisijus je danas najodlučniji igrač svetskog fudbala“, rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare.

„Ne postoji igrač sa ovakvim kontinuitetom delovanja. On ne staje i ide dalje. Nadam se da može da nastavi ovako.

Vinisijus je postao verovatno najvažniji igrač svog tima nakon što je svoju sezonu krunisao golom kojim je Real Madrid osvojio rekordnu 14. titulu u Kupu Evrope pobedom od 1-0 nad Liverpulom prošle godine.

On je igrač sa najviše pokušaja (28) i udaraca u gol (15) u Ligi šampiona ove sezone i najfauliraniji je igrač u prvih pet liga Evrope (82).

Vinisijus je u utorak postigao dva gola u tri pokušaja protiv Liverpula i – sa samo 22 – već je drugi strelac protiv engleskog tima u Ligi šampiona sa pet golova, jedan iza Karima Benzeme, a ispred Didijea Drogbe (četiri) i Frenka Lamparda. (tri).

Nakon što je Liverpul poveo sa 2-0, Vinisijus je uzvratio odličnim udarcem i udvostručio svoj rezultat u sekundi nakon što je golman Liverpula Alison pogodio loptu pravo u njega.

„Vinisije je bio briljantan kao i uvek“, rekao je Anćeloti.

„Bila je to istorijska pobeda, najviše zbog toga što smo, ako uzmete u obzir gde smo igrali i kako smo počeli utakmicu, zaostali dva gola.

„Ali nikada nismo odstupili i ostali smireni, nismo bili u panici i preokrenuli smo veoma tešku utakmicu.

Nakon što je prošle sezone postigao 22 gola uz 20 asistencija, Vinisijus je već postigao 18 u svim takmičenjima ove kampanje i proglašen je za igrača turnira na Svetskom klupskom prvenstvu u januaru, pomažući Realu da obezbedi rekordnu petu titulu.