Fudbalski navijač osuđen na devet meseci zatvora zbog rasnih uvreda na utakmici

Fudbalski navijač osuđen na devet meseci zatvora zbog rasnih uvreda na utakmici

Fudbalski navijač iz Liverpula, Rajn Ferguson (24), osuđen je na devet meseci zatvora zbog uzvikivanja rasnih uvreda na račun igrača tokom utakmice u trećoj engleskoj ligi.

Ferguson se izjasnio krivim za rasno teško uznemiravanje zbog zlostavljanja igrača Forest Grina, Džordona Garika, koji je crnac. Incident se dogodio prošlog aprila na utakmici Forest kod kuće protiv Flitvuda.

Glavni državni tužilac za sport u Kraljevskom tužilaštvu, Douglas McKey, osudio je Fergusonove postupke kao podle i neprihvatljive na fudbalskoj utakmici, ističući da bi ova kazna trebalo da posluži kao upozorenje svim navijačima koji smatraju da je kršenje zakona na sportskim događajima prihvatljivo.

Pored optužbi za rasno teško uznemiravanje, Ferguson je priznao i da nije ispoštovao naredbu o zabrani fudbala i da je pružio otpor policijskom policajcu.

Ova presuda izrečena je na sudu u Gloucesteru, a predstavlja jasan signal da se takvo ponašanje neće tolerisati, kako bi se osigurala bezbednost i poštovanje na sportskim događajima.