Francuskom napadaču Visamu Benu Jederu sudi se zbog optužbi za seksualni napad

Francuskom napadaču Visamu Benu Jederu sudi se zbog optužbi za seksualni napad

Francuski fudbaler Visam Ben Jeder priveden je tokom vikenda i njemu će se suditi po optužbama za „seksualni napad u stanju alkoholizma“, rekao je pravosudni zvaničnik agenciji Asošiejted pres u ponedeljak.

Tužilac Nice Damien Martinelli rekao je za AP da je kancelarija javnog tužioca uložila žalbu na odluku da se Benu Jederu ne odredi pritvor nakon što je igrač pušten nakon hapšenja.

Sportski list L’Ekip prvi je ranije u ponedeljak objavio da je Ben Jeder, koji je ostao bez kluba otkako mu je istekao ugovor sa Monakom na kraju prošle sezone, pozvan da se pojavi pred sudom i da je stavljen pod sudski nadzor.

Martineli je rekao da je suđenje zakazano za 15. oktobar.

Tužilac u Nici nije izneo više detalja o slučaju.

L’Ekuipe je izvestio da je Ben Jeder uhapšen nakon što je žena rođena 2001. podnela tužbu za seksualni napad. Navodni događaji su se dogodili u petak uveče u automobilu Bena Jedera, dodaje list.

U odvojenom pravnom slučaju prošle godine, Ben Jeder je optužen za „silovanje, pokušaj silovanja i seksualni napad“ zbog drugog incidenta na jugu Francuske.

34-godišnji Ben Jeder je prošle sezone postigao 16 golova i tri asistencije u francuskoj ligi i pomogao Monaku da završi na drugom mestu iza Pari Sen Žermena.

Za pet sezona u Monaku, francuski reprezentativac je postigao 118 golova u 201 nastupu u svim takmičenjima i postao drugi najbolji strelac kluba svih vremena iza penzionisanog argentinskog napadača Delija Onisa (223).

Ben Jeder ima 19 utakmica za Francusku, poslednji u junu 2022.