Francuska se suočava sa prevelikim brojem neželjenih karata za Olimpijske igre

Francuska se suočava sa prevelikim brojem neželjenih karata za Olimpijske igre

Neželjene karte za Olimpijske igre u Parizu, koje su dostupne za preprodaju, brojale su više od četvrt miliona samo nekoliko dana pre ceremonije otvaranja, prema izveštaju Fajnenšel tajmsa. Analiza zvaničnog sajta za preprodaju pokazuje porast broja oglasa na 270.465 u ponedeljak, sa oko 180.000 prethodno. Najskuplje ponude su za ceremoniju otvaranja, sa cenom od 2.970 evra za najbolja sedišta.

Nedostatak potražnje za skupim sedištima na sekundarnom tržištu izazvao je zabrinutost da će mnogi sportisti takmičiti pred praznim sedištima. Ljubitelji sporta su morali kupiti blokove karata za tri odvojena događaja tokom prvog talasa prodaje. Organizatori su najavili da će sve neželjene ulaznice biti dostupne za preprodaju putem zvaničnog kanala.

Međutim, nedostatak potražnje na sekundarnom tržištu ostavio je mnoge neprodane karte, dok su organizatori nastavili puštati nove. Neželjene karte se moraju preprodati po nominalnoj vrednosti.

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024, Toni Estanguet, izjavio je da je još uvek na raspolaganju stotine hiljada neprodatih karata, pored onih navedenih na zvaničnom sajtu za preprodaju. Do sada je prodato rekordnih 8,8 miliona karata.

Navijači još uvek mogu kupiti karte za događaje kao što je finale na 100 metara za muškarce, počevši od 295 evra sa ograničenim pogledom, a cena se povećava na 980 evra za mesta u kategoriji A. Oko 4.000 karata za ceremoniju otvaranja u petak uveče, počev od 900 evra, još uvek je dostupno.

Preko 80.000 ponuda za preprodaju ulaznica odnose se na fudbalske utakmice koje će se igrati na stadionima širom Francuske. Olimpijske igre 2024. biće održane u Parizu od 26. jula do 11. avgusta. Ceremonija otvaranja u petak biće spektakularna sa 3.000 izvođača duž obala reke Sene, obeležavajući prvi put da se inauguracija igara održava van stadiona.