Francuska razočarana, ali ponosna na uzvrat u epskom finalu Svetskog prvenstva

Francuska razočarana, ali ponosna na uzvrat u epskom finalu Svetskog prvenstva

Francuska je razočarana što nije mogla da odbrani titulu na Svetskom prvenstvu nakon što je u nedelju u finalu izgubila od Argentine na penale, ali napušta Katar uzdignute glave pošto su se borili do kraja, rekli su igrači Rafael Varan i Ugo Ljoris.

Francuska je uzvratila dva puta preko Kilijana Mbapea, koji je izbrisao vođstvo Argentine od 2-0 za 97 sekundi u regularnom vremenu pre nego što je postigao treći gol u produžecima i poravnao na 3-3.

Ali Južnoamerikanci su pobedili sa 4-2 na penale.

„Naravno da smo veoma razočarani, dali smo sve. Morali smo da se suočimo sa mnogo prepreka tokom takmičenja, ništa nismo odustali“, rekao je Varane.

„Sat vremena nismo bili u igri. Mogli smo i da pobedimo. Veoma sam ponosan na ovu grupu i što sam Francuz. Držimo glave visoko. Vratili smo se u ovoj utakmici kada je bilo komplikovano.

„Gorili smo i verovali smo do kraja. Umalo smo preokrenuli utakmicu, što nije išlo… Bilo je mentalne snage u ovoj grupi, mnogo srca. To nam je omogućilo da se vratimo u ovu utakmicu. razočaran, ali i ponosan.“

Argentina je bila bolji tim u prvom poluvremenu i uletela u vođstvo od 2:0 na poluvremenu pre nego što ih je Mbape izjednačio golovima u 80. i 81. minutu takmičenja, što je kapiten Francuske Ljoris opisao kao „boks meč“.

„Argentinci su odlično počeli, bili su agresivni, iskoristili sve aspekte igre. Bili smo pomalo reakcionarni cele noći“, rekao je golman.

Francuska je takođe ušla u finale nakon što je nekoliko igrača propustilo trening zbog bolesti tokom protekle nedelje, ali je Ljoris odbio da to iskoristi kao izgovor.

„Nećemo se pravdati, dali smo sve“, dodao je on. „Morate da čestitate momcima jer se nismo predali do kraja.