Franc Vagner potpisao najveći ugovor u istoriji Orlando Medžika

Franc Vagner potpisao najveći ugovor u istoriji Orlando Medžika

Franc Vagner se složio sa najvećim ugovorom u istoriji Orlando Medžika, petogodišnjim produženjem koji će vredeti najmanje 224 miliona dolara, izjavila je osoba upoznata sa pregovorima za Asošijeted pres u petak.

Vrednost ugovora mogla bi da dostigne 270 miliona dolara ako Vagner postane kvalifikovan za Supermak, dodala je osoba koja je govorila pod uslovom anonimnosti jer sporazum još ne može biti objavljen. NBA vansezonski moratorijum na takve poteze ukida se u subotu.

Vagner, koji je prosečno beležio 17,8 poena u tri sezone sa Medžikom, postizao je u proseku 15,2 poena kao početnik pre nego što se popeo na 18,6 i 19,7 u poslednje dve sezone.

22-godišnji napadač, koji je pomogao Nemačkoj da osvoji Svetsko prvenstvo prošlog leta i koji bi trebalo da igra na Olimpijskim igrama u Parizu kasnije ovog meseca, udružio se sa Paolom Bančerom kako bi Medžiku dao jedno od najboljih mladih prednjih polja lige.

Vagner, koji je igrao na koledžu u Mičigenu, započeo je svih 231 nastupa sa Medžikom. Tim je osvojio titulu u Jugoistočnoj diviziji i osigurao prvo mesto u plej-ofu franšize za četiri godine. Orlando je gurnuo Klivlend u seriju od sedam utakmica pre nego što je izgubio u prvom kolu.

Vagnerov produžetak ugovora počinje sa sezonom 2025-26.