Fil Foden i Hadija Šo iz Mančester Sitija proglašeni za najbolje igrače godine u engleskom fudbalu

Fil Foden i Hadija Šo iz Mančester Sitija proglašeni za najbolje igrače godine u engleskom fudbalu

Na dodeli nagrada Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA) u utorak, duo iz Mančester Sitija, Fil Foden i Hadija Šo, osvojili su prestižne titule najboljih igrača godine u engleskom fudbalu za muškarce i žene.

Fil Foden, 24-godišnji vezista Mančester Sitija, nagrađen je za najboljeg igrača godine u muškoj konkurenciji. Foden je ključni igrač u timu koji je osvojio četvrtu uzastopnu titulu Premijer lige. Tokom prošle sezone, postigao je 19 golova i pružio osam asistencija, potvrđujući svoj izuzetan doprinos timu. Pored ove nagrade, Foden je takođe osvojio nagradu Udruženja fudbalskih pisaca, koja se dodeljuje na osnovu glasova novinara.

Hadija Šo, napadač Mančester Sitija i reprezentativka Jamajke, proglašena je za najbolju igračicu godine u ženskoj konkurenciji. Šo je prošle sezone bila najbolji strelac engleske Super lige sa 21 golom, iako je njen tim izgubio titulu na gol-razliku od Čelsija. Šo je takođe osvojila nagradu Udruženja fudbalskih pisaca.

U kategoriji mladih igrača, fudbaler Čelsija Kol Palmer je proglašen za mladog igrača godine. Palmer je sa 22 gola bio drugi najbolji strelac Premijer lige, iza Erlinga Halanda iz Mančester Sitija, i pružio je 11 asistencija, najviše u Čelsijevom timu. Haland je prethodne godine osvojio nagradu za najboljeg igrača godine.

U ženskoj konkurenciji, vezistkinja Mančester junajteda Grejs Klinton osvojila je nagradu za mladog igrača godine. Klintonova je tokom prošle sezone, dok je bila na pozajmici u Totenhemu, postigla četiri gola i pružila četiri asistencije u 20 nastupa u VSL.