FIFA angažuje najvišeg direktora UEFA kao glavnog operativnog direktora

FIFA angažuje najvišeg direktora UEFA kao glavnog operativnog direktora

FIFA je u sredu potpisala ugovor sa UEFA visokog profila, angažujući jednog od najuglednijih menadžera u evropskom fudbalu.

Kevin Lamur, trenutno zamenik generalnog sekretara UEFA, pridružiće se FIFA-i kao glavni operativni direktor 1. novembra, saopštila je svetska fudbalska organizacija osoblju u sredu u mejlu koji je video Asošijeted pres.

Ovaj 44-godišnji francuski zvaničnik radio je u UEFA u dva različita perioda od 2007. godine i stekao je reputaciju zagovornika dobrog upravljanja u fudbalskim organima.

Prelazak u FIFA ponovo ujedinjuje Lamoura sa njenim predsednikom Đanijem Infantinom i generalnim sekretarom Matijasom Grafstromom. Zajedno su radili nekoliko godina u UEFA-i i na Infantinovoj uspešnoj izbornoj kampanji 2016.

Lamur je tada odbio priliku da radi za FIFA-u, a ubrzo se vratio u UEFA-u koju je napustio 2015. godine nakon što je njegov dugogodišnji šef Mišel Platini bio pod istragom zbog finansijskih nedela sa tadašnjim predsednikom FIFA Sepom Blaterom.

Lamour nije bio umešan u taj slučaj i ponovo je vodio izvršnu kancelariju predsednika UEFA za novog aktuelnog predsednika Aleksandra Čeferina.

Iako su FIFA i UEFA često imale napete odnose pod Infantinom i Čeferinom, u poruci FIFA osoblju od srede se navodi „glatka i prijateljska tranzicija dok nam je Kevin tako brzo bio dostupan“.