Aleks Ferguson prisustvovao utakmici Aberdina dok se bliži kraj njegove uloge ambasadora Mančester Junajteda

Aleks Ferguson prisustvovao utakmici Aberdina dok se bliži kraj njegove uloge ambasadora Mančester Junajteda

Aleks Ferguson se pojavio kako bi gledao bivši klub Aberdeen u subotu nakon što je ovog vikenda otkriveno da će njegova unosna uloga kao ambasadora Manchester United-a biti okončana. Ferguson, koji je osvojio 28 velikih trofeja kao menadžer United-a, bio je globalni ambasador kluba od povlačenja 2013. godine.

Međutim, uloga vredna milione dolara će prestati na kraju sezone kao potez uštede. Prema izveštajima, Ferguson, koji je redovno prisustvovao utakmicama United-a od povlačenja, imao je prethodni angažman i planirao je propustiti utakmicu United-a protiv Brentford-a na Old Traffordu.

Fotografisan je u publici na Celtic Parku u Glazgovu kako gleda Celtik kako domaćin Aberdin u škotskoj ligi. Ferguson je osvojio 10 velikih trofeja kao menadžer Aberdina pre nego što je otišao u United 1986. godine. Aberdeen je imao izvanredan početak sezone, osvojivši sve svoje 13 utakmica pre nego što je igrao protiv Celtika. Taj niz je prekinut u subotu, ali je Aberdeen ostvario impresivan remi 2-2 protiv škotskog šampiona nakon što se vratio iz rezultata 2-0.