F1: Hamilton se izvinjava zbog besnih ispada preko timskog radija u Holandiji

F1: Hamilton se izvinjava zbog besnih ispada preko timskog radija u Holandiji

Luis Hamilton je prosuo psovke u etar u poslednjoj fazi Velike nagrade Holandije, dok je gledao kako mu šansu za pobedu odnosi zakasneli Safety Car. Nakon što se smirio Hamilton je istakao pozitivne rezultate u svojoj nedelji uprkos tome što je završio P4 – dok se timski kolega Džordž Rasel popeo pored njega do P2. TImski dvojac je umalo diskvalifikovao tim iz trke, nakon što je gotovo došlo do kontakta na ciljnom pravcu.

Sa Mercedesom koji je pokazao snažan tempo tokom trke u Holandiji, Hamilton se probio do P2 i bio je samo 12 sekundi iza kasnijeg pobednika Maksa Ferštapena kada je trka nastavljena u 50. od 72. kruga, posle virtuelnog bezbednosnog automobila.

Safety Car je opozvan šest krugova kasnije nakon što se Valteri Botas zaustavio na glavnoj ravni, a Ferštapen, Rasel i Čarls Lekler su zaronili u boks po meke gume dok je Hamilton ostao van na svojim gumama srednje tvroće, preuzevši vođstvo trke.

Međutim, kada su trka nastavljena pokazivanjem zelenih zastava, Ferštapen je odmah prošao pored njega, a Rasel i Leklerk su ga pratili, ostavivši iza sebe besnog Hamiltona koji je došao do cilja na poziciji broj 4. „Ne mogu da verujem da ste me z******i. Ne mogu vam reći koliko sam sj***n“, viknuo je Hamilton u radio.

Ali na sreću medija koji su čekali, on se smirio do trenutka kada se suočio sa kamerama posle trke.

„Izvinjavam se timu jer se ni ne sećam šta sam rekao“, nasmejao se Hamilton. „Bilo je kao da sam se na trenutak izgubio, ali mislim da znaju da je to samo sportska strast.“