Francuska i Belgija favoriti, Ukrajina i Rumunija u neizvesnom dvoboju na Euro 2024

Francuska i Belgija favoriti, Ukrajina i Rumunija u neizvesnom dvoboju na Euro 2024

Tri nove utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu u Nemačkoj (Evro 2024) na programu su u ponedeljak, obećavajući uzbuđenje i neizvesnost.

Ukrajina protiv Rumunije: Neizvesan duel u Minhenu

Prva utakmica dana počinje u 15 časova u Minhenu, gde se u okviru grupe E sastaju Ukrajina i Rumunija. Statistika iz prethodnih pet mečeva između ove dve reprezentacije sugeriše izjednačenu borbu, sa tri pobede za Rumuniju i dve za Ukrajinu.

Vezista reprezentacije Rumunije, Nikolae Stančiu, optimističan je pred utakmicu i veruje da će rumunski navijači imati razloga za slavlje. „Mislim da će se svi dobro zabaviti. Čuli smo za rumunske navijače ovde i čuo sam da će dosta njih doći na utakmicu. Sve što se nadamo i želimo je da obradujemo navijače na kraju utakmice“, rekao je Stančiu.

Ukrajinski štoper Ilija Žabarnij naglašava važnost ove utakmice za njegov tim. „Moramo da pobedimo u ovoj utakmici. Svi shvataju njenu važnost. Osećamo se samopouzdano i moramo da se fokusiramo na našu igru“, izjavio je Žabarnij.

Belgija protiv Slovačke: Favoriti Grupe E u Frankfurtu

U istoj grupi, sa početkom u 18 časova u Frankfurtu, sastaju se Belgija i Slovačka. Belgija, koju mnogi smatraju apsolutnim favoritom, moraće da opravda tu ulogu na terenu.

Selektor Belgije, Domeniko Tedesko, izrazio je zadovoljstvo što konačno počinju utakmice. „Veoma sam srećan što konačno počinjemo da igramo. Prošli smo kroz težak rad i intenzivne mesece, a poslednjih nekoliko nedelja su bile veoma pozitivne“, rekao je Tedesko.

Kapiten Slovačke, Milan Škriniar, istakao je značaj prvog meča na Euru. „Velika mi je čast što sam kapiten u ovakvoj utakmici na Euru. Jedva čekam da počne“, rekao je Škriniar.

Francuska protiv Austrije: Favoriti Grupe D u Dizeldorfu

Večerašnji program završava se mečom između Francuske i Austrije u grupi D, koji počinje u 21 čas u Dizeldorfu. Francuski trener Didije Dešan nije potcenio protivnika, ističući kvalitet i intenzitet austrijskog tima.

Austrijski vezista Florijan Kajnc naglašava važnost fokusa na svaki detalj. „Trudim se da što više upijem iz atmosfere i svega što se dešava, ali je najvažnije da zadržim fokus na mečevima“, rekao je Kajnc.

Očekuju nas uzbudljivi mečevi na Evro 2024, sa Francuskom i Belgijom u ulozi favorita, dok se neizvesnost povećava pred duel Ukrajine i Rumunije.